Høstferie

Syden-rush

Mye er allerede utsolgt.

VIL HIT: Strandlivet frister mange nordmenn nå. Foto: Solveig Vikene / NTB
VIL HIT: Strandlivet frister mange nordmenn nå. Foto: Solveig Vikene / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter to år med coronapandemi var mange nordmenn klare for utenlandsreise denne sommeren. Streiker, underbemanning på flyplasser og passtrøbbel, stakk imidlertid kjepper i hjulene for mange.

Dette ser imidlertid ikke ut til å ha stoppet reiselysten hos folk, skal vi tro reiseoperatører.

Ekstra fly

- Vi har solgt bra med reiser i hele sommer, og vi så tidlig at høstferien også selger bra. Ålesund, Evenes, Haugesund og Molde er allerede fullbooket. Fra Oslo Lufthavn er det nå kun ledige plasser på charterreiser til Kreta, Kypros, Rhodos og Tenerife. Alt annet er allerede utsolgt, sier landssjef i Ving Marie Anne Zachrisson i en pressemelding.

REISE: Dersom du har med innsjekket bagasje, er det flere ting som er viktig å passe på, spesielt et klistremerke. Video: Celina Stamper / Storyblocks Vis mer

Konkurrenten TUI melder at de vil sette inn ekstra fly.

- Vi ser at etterspørselen etter reiser i høstferien vokser mer enn vi hadde forventet. Mange av avgangene er allerede fullbooket. Vi setter derfor inn ekstra avganger til Gran Canaria fra utvalgte flyplasser i Norge, sier Nora Aspengren som er kommunikasjonssjef i TUI til Flysmart24.

Det er gode tider for den som vil ut å reise i disse dager. Etter sommerferien har prisene på flybilletter gått rett til bunns.

Advarer

Tidligere i august advarte Forbrukerrådet mot å handle reiser gjennom andre kanaler enn reisebyrået eller direkte hos flyselskapene.

- Vi ser flere eksempler på at formidlerne bare tar ansvar for egne ekstratjenester, noe som gjør det svært uoversiktlig for forbrukerne som velger å bestille fra formidlere. Jeg er tydelig i min anbefaling om at flyreiser bør bestilles via flyselskapenes egen hjemmeside, sa Thomas Iversen i Forbrukerrådet til DinSide.

- Og husk at de få hundrelappene det kanskje koster ekstra ved å bestille hos flyselskapet direkte er en billig forsikring mot de feilene et mellomledd kan føre til, sa Iversen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer