Sydenfavoritt slår alarm

- Følg alltid med på varslingene.

MANET: Det er forventet at det vil dukke opp «portugisisk krigsskip» på Lanzarote. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock
MANET: Det er forventet at det vil dukke opp «portugisisk krigsskip» på Lanzarote. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Canariavisen melder at myndighetene på Kanariøyene advarer mot at maneten «portugisisk krigsskip» vil dukke opp på strendene.

- Det sterkere tidevannet på vinteren kombinert med vind, fører manetene inn mot land. Særlig vil de dukke opp på Fuerteventura og Lanzarote, men de blir stadig vekk observert på de andre øyene også, skriver avisa.

«Portugisisk krigsskip» er en stor, blåfarget manet. Den har ulike navn, og i Norge blir den av medier omtalt som dødsmaneten, skriver Lommelegen. Maneten har tentakler som inneholder giftkapsler, men er sjelden dødelig om de angriper mennesker.

PÅ VEI: Portugisisk Krigsskip (Physalia physalis) kan dukke opp på flere strender på Kanariøyene. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock / NTB
PÅ VEI: Portugisisk Krigsskip (Physalia physalis) kan dukke opp på flere strender på Kanariøyene. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Nettavisa skriver at manetene har blitt sett på flere strender på Gran Canaria, inkludert Playa del Inglés og Maspalomas.

- Følg alltid med på flaggvarslingen – rødt flagg betyr badeforbud og et flagg med påskriften «MEDUSAS» eller bilde av en manet, indikerer at det er maneter i vannet, skriver Canariavisen.

Tidligere i år skrev reiseguiden Canariajournalen at maneten var observert på Playa de Las Canteras i Las Palmas.

I fjor meldte Sky News at det var rapportert at flere «portugisiske krigsskip» hadde forvillet seg inn i britiske farvann.