Sydenfavoritten billigere enn på lenge

Kanariøyene sliter etter finanskrisen, og dermed presses prisene ned.

Kanariøyene sliter med å lomme til seg turister. Foto: Ruben Shito
Kanariøyene sliter med å lomme til seg turister. Foto: Ruben Shito Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De spanske øyene ute i Atlanterhavet er charterturismens vugge, og den viktigste inntektskilden er nettopp turismen. Dermed er det alvorlig for øygruppen at turistene svikter etter finanskrisen.

Hele 82 leilighetskomplekser på den sørlige delen av Gran Canaria har måttet stenge fordi de ikke får nok gjester, skriver Canariposten.com. Flere står i fare for å måtte følge etter. Tall viser nemlig at det kom 15 prosent færre turister første halvår av 2009 sammenlignet med samme periode i 2008, skriver Maspalomasahora.com.

Arbeidsledigheten på Kanariøyene er oppe i 23 prosent, og det er det høyeste tallet i Spania, som generelt har vært hardt rammet av den økonomiske krisen. I trangere tider frister ikke Spania som reisemål like mye som før, og totalt sett har også turismen falt. I stedet velger folk andre middelhavsland. Les hvilke i denne artikkelen: Spania frister færre turister.

Las Palmas har gjennomgått en ansiktsløftning de siste årene. Nå svikter likevel turistene. Foto: Visitgrancanaria.no
Las Palmas har gjennomgått en ansiktsløftning de siste årene. Nå svikter likevel turistene. Foto: Visitgrancanaria.no Vis mer


Prisdump på hotellovernatting

Når turistene svikter, begynner priskrigen mellom alle hotellene og leilighetskompleksene på Kanariøyene. Canariposten.com skriver at noen trestjernershoteller sør på Gran Canaria tilbyr rom med halvpensjon for 18 euro (rundt 150 kr), omtrent halvparten av ordinær pris. Finere hoteller tilbyr det samme for rundt 30 euro (rundt 250 kr), 15 euro mindre enn det kostet for ti år siden, opplyser det kanariske hotell- og restaurantforbundet.

Billigere sydentur?

Så, dette betyr vel at charterturer til Gran Canaria vil stupe i pris i vinter? Ikke nødvendigvis. Riktignok kan du finne rimelige turer til Kanariøyene hos charterselskapene (du får en ukes ferie med spesifisert overnatting for 2-2.500 kr), men halv pris på overnattingen får du neppe. Det er fordi charterselskapene inngår sesongavtaler med hotellene til fast avtalt pris.

Se hvilke luksusturer vi fant i høst til under 5.000 kroner

Reiser du ned på egenhånd, enten med rutefly eller ved å bare kjøpe flybillett hos charterselskapene, kan du imidlertid få en fin pris på overnattingen. Canariposten.com opplyser imidlertid at under halvparten av de kanariske hotellene og leilighetskompleksene har egne nettsider. Dermed må du enten spore opp telefonnumrene og ringe direkte, eller ta sjansen og oppsøke hotellene i egen person når du er kommet frem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer