Sydenfavoritten billigere enn på lenge

Kanariøyene sliter etter finanskrisen, og dermed presses prisene ned.

Kanariøyene sliter med å lomme til seg turister. Foto: Ruben Shito
Kanariøyene sliter med å lomme til seg turister. Foto: Ruben Shito Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De spanske øyene ute i Atlanterhavet er charterturismens vugge, og den viktigste inntektskilden er nettopp turismen. Dermed er det alvorlig for øygruppen at turistene svikter etter finanskrisen.

Hele 82 leilighetskomplekser på den sørlige delen av Gran Canaria har måttet stenge fordi de ikke får nok gjester, skriver Canariposten.com. Flere står i fare for å måtte følge etter. Tall viser nemlig at det kom 15 prosent færre turister første halvår av 2009 sammenlignet med samme periode i 2008, skriver Maspalomasahora.com.

Arbeidsledigheten på Kanariøyene er oppe i 23 prosent, og det er det høyeste tallet i Spania, som generelt har vært hardt rammet av den økonomiske krisen. I trangere tider frister ikke Spania som reisemål like mye som før, og totalt sett har også turismen falt. I stedet velger folk andre middelhavsland. Les hvilke i denne artikkelen: Spania frister færre turister.

Prisdump på hotellovernatting

Når turistene svikter, begynner priskrigen mellom alle hotellene og leilighetskompleksene på Kanariøyene. Canariposten.com skriver at noen trestjernershoteller sør på Gran Canaria tilbyr rom med halvpensjon for 18 euro (rundt 150 kr), omtrent halvparten av ordinær pris. Finere hoteller tilbyr det samme for rundt 30 euro (rundt 250 kr), 15 euro mindre enn det kostet for ti år siden, opplyser det kanariske hotell- og restaurantforbundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer