Sydenfavoritten rustes opp

Playa del Inglés får en etterlengtet overhaling.

Playa del Inglés er populær, men noe ferieparadis er det ikke, akkurat. Nå skal ting derimot bli bedre. Foto: Wouter Hagens
Playa del Inglés er populær, men noe ferieparadis er det ikke, akkurat. Nå skal ting derimot bli bedre. Foto: Wouter Hagens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gran Canarias Playa del Inglés har vært en turistmaskin siden syttitallet. Veldig mange nordmenn har vært på ferie der, og kjenner igjen beskrivelsen av kjempehotell tett oppi stranden, trafikk overalt, og slitne kjøpesentre som har sett sine bedre dager.

Nå reiser folk først og fremst dit på grunn av klimaet, men de litt slitne omgivelsene har gitt Playa del Inglés et rykte som en lite sjarmerende sydendestinasjon.

Nå skal det imidlertid bli andre saker. De lokale myndighetene gått inn for å gi feriebyen en skikkelig opprustning, skriver svenske Expressen. Prislappen vil bli på rundt 18 millioner euro, cirka 160 millioner kroner.

Grunnen er at Gran Canaria og de andre Kanariøyene opplever økt konkurranse fra andre reisemål, spesielt fra Egypt og Thailand. Disse har mye yngre turistindustri, og preges av nyere og flottere fasiliteter for turistene.

Flott det, men det er dette som er den beste Kanariøya

Her er noen av prosjektene som skal gjennomføres i Playa del Inglés:

  • Shoppingsenteret i San Agustín totalrenoveres.
  • Strandpromenaden i El Veril mellom San Agustín og Playa del Inglés skal gjøres bredere, og det skal legges bedre til rette for badende og gående.
  • Shoppingsentrene Tropical, Yumbo og Zita i Playa del Inglés renoveres.
  • Shoppingsenteret Anexo II i Playa del Inglés skal rives. Det skal bygges et nytt senter der parkeringsplassen ligger i dag.
  • Shoppingsenteret Oasis i Maspalomas rives og stranden skal rustes opp og bli handicappvennlig.
  • Avenida Italia blir gågate. Avenida Tirajana og motorveien CC500 bygges om for å bli bedre tilgjengelig for gående og syklende.
  • Gratis trådløse nett på offentlige plasser og i 200 bygninger skal få turister til å bli lengre, siden de da lettere kan kombinere jobb og ferie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer