Kanariøyene er storfavoritten:

Sydenjul til 1500

Nå kan du gjøre et restplasskupp.

TOMME SENGER: Det er fortsatt en rekke ledige senger både på hotell og strender i jula. Foto: Odd Roar Lange
TOMME SENGER: Det er fortsatt en rekke ledige senger både på hotell og strender i jula. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Det er to uker igjen til jul. Og mange har allerede bestemt seg: de vil feire jula i et annet og varmere land enn Norge. Noen bestilte årets juleferie allerede for ett år siden.

Skal man bestille sydentur er det flere ting man bør være klar over.

DROPP DET: Forbrukerrådet fraråder denne julegaven. Du bør heller gjøre noe helt annet med pengene. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Bestiller man rundt ett år før avreise vil man kunne få såkalte «early bird»-tilbud, og utvalget er størst et helt år før avreise. For dem som er opptatt av å reise til et konkret reisemål og et bestemt hotell så er det smart å være tidlig ute. Vær imidlertid klar over at reisearrangøren har rett til å endre flytider etter at du har bestilt og betalt ferien.

Restplassene

Reisearrangørene starter ofte salgskampanjer like etter at skoleferier er avsluttet.

Og restplasser legges ut fortløpende helt inntil dagen før avreise.

- For mange nordmenn er jula synonymt med sol og varme og null julestress. Vi kommer å ha 7000 nordmenn på ferie med oss i utlandet på julaften, sier Vings sjef i Norge, Marie-Anne Zachrisson til DinSide.

- Her er det mange som var tidlig ute med å sikre seg favoritthotellet sitt da vi åpnet salget i desember i fjor. Det er Kanariøyene som er den største favoritten når det gjelder charterferie, mens det med rutefly finnes mange muligheter å feire jula i en europeisk storby i Europa.

Fiks overnatting selv

For den som vil ha restplass i siste liten er det imidlertid ikke så mye å velge mellom. Men husk at du kan skaffe deg overnatting på egen hånd og bare kjøpe flyreisen fra charterarrangørene.

DRØMMER OM SYDEN: Vinterkulda har satt seg. Men i syden er det godt og varmt. Foto: Odd Roar Lange
DRØMMER OM SYDEN: Vinterkulda har satt seg. Men i syden er det godt og varmt. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Velger du bare fly så starter prisen til Gran Canaria på 1500 kroner.

- Ei uke med avreise fra Oslo Gardermoen den 21. desember til Gran Canaria starter på 7095.- per person når to reiser sammen. Det inkluderer både fly og hotell.

På andre juleavganger fra Norge må du regne med priser over 10 000 kroner, avhengig av hvilken standard på hotell du ønsker, sier Zachrisson.

Nesten utsolgt

Over 90 prosent av charterselskapenes julereiser er solgt. Men, det er fortsatt håp for de som bestemmer seg raskt dersom de er fleksible med avreisedato og hotell.

DinSide har sjekket prisene hos de store reisearrangørene og disse viser at det er liten forskjell på julereiser fra Oslo, Bergen og Trondheim, men en rekke avganger er allerede utsolgt

Restplasser til syden i jula

Reisemål Pris Reisearrangør
Playa del Ingles6364TUI
Puerto Rico6445Ving
Las Palmas by7052Ticket
Antalya5169Ticket
Alanya5255Allinclusive
Tenerife1550Kun fly med Ving
Tenerife1998Kun fly med Apollo
(Prisene gjelder reiser fra Oslo funnet 8. desember)

Salgsøkning

- Når vi sammenlikner salget de siste fire ukene med 2019, så har salget av jul og nyttårsferier økt med 10 prosent i samme periode sammenliknet med siste normalår før pandemien, sier presse sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

Tallene gjelder for hele desember, ikke bare jul og nyttår.

- Veien tilbake til normalen har vært lenger enn de fleste trodde.

Mest populært

Når det gjelder charterreiser, er det Kanariøyene som dominerer på nordmenns ønskeliste. Gran Canaria er i toppen med Tenerife og Lanzarote på plassene bak.

- Det er åpenbart deilig å være norsk på Kanariøyene om vinteren og spesielt rundt jul og nyttår. Det er mange stamgjester, og mange reiser både om vinteren og om sommeren til sin favorittøy, sier Mørk-Løwengreen.

Dersom du har mulighet til å reise på kort varsel, for eksempel allerede til uka, avslører hun at det er veldig mange gode tilbud på restplasser til Gran Canaria.

- Det finnes reiser for to personer til under 7000 kroner, så fleksibilitet lønner seg. De mest attraktive avgangene og hotellene forsvinner først, men det er noen godbiter igjen. Det dukker opp nye restplasser hver dag, avslutter hun.

Tips oss om denne saken

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om reiser i jula og ønsker å fortelle din historie på Norges største forbrukernettsted DinSide.no? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?