Solferie etter «Hans»

Sydentur under tusenlappen

Rekordbillige sydenturer - men årsaken er ikke den du tror.

SOLVINNEREN: Norske turister strømmer fortsatt til kreta. Foto: Lise Åserud / NTB
SOLVINNEREN: Norske turister strømmer fortsatt til kreta. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekstremværet «Hans» har ført til stengte veier, raserte togstrekninger og kansellerte bussreiser i Norge.

Men foreløpig har ikke uværet i Sør-Norge ført til noe stort sydenrush.

- Det er ingen flukt fra «Hans», sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til DinSide.

Billigferien

- Det er som vanlig på denne tida veldig billige reiser i august og september og disse går unna i høyt volum. Tyrkia er billigst nå og er på topplista, men det er enda Spania og Hellas som selger mest.

Det viktigste man gjør når det kommer til føflekker, er å følge med på dem sier hudlege Reza Sohrabi. Video: Helena Ringheim. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Andre land som er rimelige nå er Polen, Bulgaria, Albania, men volumet hit er lavt. Folk flest booker reisemål til steder de alltid har reist til, og er meget tradisjonelle i sine valg av reisemål.

- På flyreiser er vi tilbake på 2019-nivået i forhold til antall bookinger, sier Terje Berge.

Blir hjemme

- Det er foreløpig ingen tydelige trendforandringer som jeg kan knytte til ekstremværet. Vi selger mye akkurat nå, og dette det er en skjønn blanding av restplasser til helgen, pakkereiser til høsten, vinteren og neste sommer, sier Marie-Anne Zachrisson, sjef for Ving Norge.

- Hvis man bor utsatt til så velger man kanskje å bli hjemme og holde oppsyn med hus og hjem enn å fristes å reise på ferie på kort varsel nå som prisene i slutten av august som alltid er lave, tror hun.

Mot slutten av skolenes sommerferie faller alltid prisene på charterferie til sydendestinasjoner kraftig. Så også i år, der forsommeren i sør ble varm og fin, avløst av ustabilt vær og lavere temperaturer. I Nord-Norge har det vært motsatt.

VIL SØROVER: Mange nordmenn har sommerferie til gode og vil reise sørover. Foto: Odd Roar Lange
VIL SØROVER: Mange nordmenn har sommerferie til gode og vil reise sørover. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

- Priser og tilbud forandres, men akkurat nå er det aller billigst å kjøpe en flybillett tur retur på et av våre direktefly med charter de neste dagene. Prisen starter på 745 kroner per person for en reise Oslo Gardermoen til Kreta, sier Zachrisson.

Halv pris

Også hos konkurrenten Apollo selges solferier til under halve prisen av den opprinnelige akkurat nå. Turer som har kostet over 10 000 per person selges for drøyt 4000 kroner.

- Det er ingen tvil om at været påvirker nordmenns reiselyst. Så langt denne uka har vi en salgsøkning på 35 prosent mot forrige uke, hvor vi igjen hadde en økning på 25 prosent mot uka før, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera til DinSide.

De mest populære turene i august og tidlig september går til Hellas, Kypros og Kroatia.

- For vintersesongen er det foreløpig Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og Sharm el-Sheikh som selger best, sier Rivera.

Har du et tips om sene sydenturer?

Har du et tips om sene sydenturer?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om sene sydenturer? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer