SAS

Sydenturen i fare

Dette må du vite dersom du skal til syden i sommer.

FORSVINNER: Norske reisende kan risikere å måtte se langt etter solsengene dersom SAS-pilotene går til streik og reisearrangørene ikke klarer å skaffe erstatningsfly. Foto: Odd Roar Lange
FORSVINNER: Norske reisende kan risikere å måtte se langt etter solsengene dersom SAS-pilotene går til streik og reisearrangørene ikke klarer å skaffe erstatningsfly. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

Tusenvis av nordmenn er klare for å dra på en etterlengtet solferie til middelhavslandene de neste dagene og ukene.

Men en eventuelt pilotstreik hos SAS kan komme til å sparke beina under hele sydenturen. Og de reisende står maktesløse og må vente til i neste uke for å få vite om det i det hele tatt blir noe av turen - og streiken.

SAS-pilotene og ledelsen møter hos Riksmekleren tirsdag 28. juni og det blir pilotstreik fra 29. juni dersom ikke partene kommer til enighet.

Håper på løsning

Apollo bruker SAS-fly og SAS-ansatte til en god del av sine charterturer og jobber nå på spreng for å gjøre skadevirkningene så små som mulig for sine reisende.

Og vi har også forpliktelser som vi skal ivareta på reisemålet. Så som avtaler med transport og hotell, for å nevne noe.

- Foreløpig er det veldig mye hvis det blir streik. Vi håper og tror at det ikke blir det, men må planlegge etter flere scenarier, sier kommunikasjonsansvarlig Beatriz Rivera i Apollo.

Lovpålagt krav

- Hvis det blir streik så vil det påvirke oss i stor grad, og derfor jobber vi nå for å finne alternative fly som kan både fly gjestene ut og å hente dem tilbake. Førsteprioritet er selvsagt å hente hjem de som allerede har reist på ferie, men vi er like opptatt av at de som skal reise på en etterlengtet ferie skal få drømmen oppfylt. Vi har en lovpålagt plikt til å gjøre alt vi kan for å skaffe erstatningsfly, og målet vårt er å lykkes med dette, sier Rivera.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer