Syk i ferien - det kan bli dyrt for deg!

Du har reiseforsikring og får dessverre bruk for den fordi du blir syk. Hva skjer hvis du etter sykehusinnleggelsen blir feilbehandlet og på grunn av dette trenger videre pleie når du kommer hjem fra ferien?

Publisert

Vi kontaktet Europeiske reiseforsikring for å sjekke saken. Under finner du leserbrevet vi fikk:

Leserbrevet

Hvis man pådrar seg sykdom i utlandet og fremdeles er syk når man kommer hjem til Norge eller hvis man har blitt feilbehandlet i utlandet og trenger nye turer til lege i Norge etter reisens slutt, vil reiseforsikringen da dekke dette? Hva salgs ”uhell” dekker ikke reiseforsikringen?

Kontakt forsikringsselskapet!

Vi tok en prat med Europeiske og salgsdirektør Ottar Sefland som kunne fortelle oss følgende:

- Hvis en feilbehandling skulle oppstå, er det avhengig av hva som har skjedd i forkant om vi har erstatningsansvar eller ikke. Våre kunder skal kontakte vår alarmsentral når de er kommet ut for et uhell. Vi sjekker da via vårt datasystem hvilket nærliggende sykehus som har kvalifisert utstyr og den rette kompetansen til å behandle pasienten.

58.000 sykehus i databasen

Totalt har vi oversikt over 58.000 sykehus i vår database og kan her finne det aller beste sykehuset for den type skade vedkommende måtte ha fått. Vi mener at vi gjennom vårt system bestandig skal kunne gi våre kunder den beste behandling som er tilgjengelig. Skulle likevel sykehuset gjøre en ”tabbe” selv om de har konsultert våre egne leger, slik at videre behandling blir nødvendig når man kommer hjem fra ferien, vil vi dekke dette. I enkelte tilfeller hender det at vi kommer frem til at vår pasient ville ha det bedre på et norsk sykehus – og i slike tilfeller får vi pasienten hjem så fort som mulig!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer