Syk i ferien? Få tusenlapper

Mange kjenner ikke disse reglene.

SJEKK REGLENE: Du har krav på penger og ny ferie dersom du blir plutselig syk i ferie. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
SJEKK REGLENE: Du har krav på penger og ny ferie dersom du blir plutselig syk i ferie. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år blir hundrevis av nordmenn syke i løpet av sommerferien. Mange vet ikke at de kan ha både ferie og tusenlapper tilgode.For slik er reglene.

Ferie til gode

Hva om du blir syk i ferien?

Blir du syk i ferien, skal ikke disse dagene regnes som ferie, ifølge ferieloven. Dette forutsetter at du har legeerklæring som gir 100 prosent sykemelding.

Har du det, får du igjen feriedagene senere. Dette gjelder både dersom du blir syk før selve ferien starter eller om sykdom eller skade oppstår etter feriestart.

Penger til gode

I tillegg til til dyrebare feriedager som du kan ta senere kan du ha mange tusenlapper tilgode etter den mislykkede ferien. Du kan bruke disse tusenlappene til en ny ferie når prisen på ferieturer er lavere senere i høst.

Ved uventet akutt sykdom på reise dekker reiseforsikringen din utgifter til legebehandling, inkludert medisiner og transport.Dette gjelder både ferie i utlandet og norgesferie.

- Blir du syk eller skadet, og dette medfører sengeleie som er beordret av lege på reisemålet eller sykehusinnleggelse, beregnes det kompensasjon for tapte feriedager på bakgrunn av reisens pris. Dette må ikke forveksles med tapte feriedager hos arbeidsgiver, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer