Syk på ferie? Husk å få med deg sykemelding hjem

Du sliter med å få erstattet tapte feriedager hvis du ikke var hos legen da du ble syk.

FERIEN SOM FORSVANT: Det er kjipt å bli syk mens du er på ferie. Heldigvis kan du få erstattet de tapte dagene, såfremt du dokumenterer sykedagene riktig. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FERIEN SOM FORSVANT: Det er kjipt å bli syk mens du er på ferie. Heldigvis kan du få erstattet de tapte dagene, såfremt du dokumenterer sykedagene riktig. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Ukevis med stressende arbeidsdager og full fart etter jobb om ettermiddagen, gjør sommerferien til en etterlengtet og velfortjent gulrot.

Men, når stressnivået senkes sammen med skuldrene, er det fort gjort å bli syk. Det er selvfølgelig kjipt å bli syk når du endelig har fri, spesielt hvis du attpåtil har reist til utlandet for å oppleve et nytt, spennende sted.

Heldigvis kan du kreve alle feriedagene utsatt allerede fra og med første virkedag, inkludert lørdag ved arbeidsuførhet som oppstår i ferien.

Et slikt krav må imidlertid dokumenteres med legeerklæring, og fremsettes så raskt som mulig etter at arbeidet gjenopptas, understreker Arbeidstilsynet.

Husk sykemelding fra legen i utlandet

Var du ikke hos legen da du var syk i ferien, derimot, vil du slite med å få gjennomslag for krav på nye feriedager overfor arbeidsgiver.

- Blir du syk innenfor EØS-land, må det skaffes legeerklæring i landet der du som arbeidsansatt ferier for å kunne få ferien utsatt, sier advokat Annecke Brantsæter Jenssen i Virke til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer