Sykemeldinger i Røyken gir omfattende flykanselleringer

Oslo (NTB): En rekke flyavganger må fredag ettermiddag innstilles på grunn av sykdom blant flygelederne ved kontrollsentralen i Røyken.

Publisert
Sist oppdatert

Vaktleder for flygelederne på Røyken, Tor Øyvind Skogseth, opplyser til NTB at kontrollreduksjonen skyldes rene sykdomsforfall og at enkelte flygeledere ikke har anledning til å jobbe mer overtid.

Informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens sier at selskapet nå legger all relevant trafikkinformasjon ut på sin hjemmeside sas.braathens.no, og her kan publikum holde seg oppdatert om flyutviklingen.

Reduksjonen i kontrollkapasiteten inntrer klokka 14, og det legges opp til kontroll av 24 bevegelser i timen. Hun sier at dette er så pass dramatisk at selskapet ser seg nødt til å kansellere en lang rekke avganger fra Gardermoen - kanskje så mange som halvparten av avgangene. Forsinkelser og kanselleringer fra Gardermoen får nesten øyeblikkelig konsekvens for resten av landet.

Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen sier til NTB at man ikke venter at den trafikale virkning skal bli så omfattende som den var mandag og tirsdag i forrige uke da det også var kraftig kapasitetsreduksjon ved kontrollsentralen i Røyken. (©NTB)

 • Rammet av flykanselleringer?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer