Sykkelbloggen - ett år etter

KOMMENTAR: I dag er det nøyaktig ett år siden jeg ankom Tromsø sentrum, stiv og støl fra topp til tå og uten følelse i venstre lillefinger, etter 180 mil på sykkelsetet.

Sykkelbloggen - ett år etter
Publisert
Sist oppdatert

De siste milene inn mot byen hadde gått ulidelig sakte - bokstavelig talt - der jeg kjempet i nordavinden som slo mot meg som en kule så snart jeg hadde passert Larseng på sørsiden av Kvaløya.

Følelsen var nærmest uvirkelig. For dette var slett ikke siste etappe på en godt planlagt tur med tilhørende coaching og opptrening. Da jeg tok det første pedaltråkket 15. mai 2008 var jeg rett og slett i elendig form.

Sykkelen hadde jeg kjøpt på samvirkelaget for 1990 kroner, og utstyret for øvrig var stort sett hentet fra nederste hylle i butikken.

De færreste hadde noen som helst tro på at jeg skulle klare brasene på 25 dager, inkludert meg selv. Jeg benyttet kun 22, inkludert en hviledag.

Sykkelbloggen min finner du her

Mange har spurt meg hvordan i huleste det kunne være mulig, og jeg ble jo temmelig overrasket selv også. Men når jeg i dag ser tilbake på de tre fantastiske ukene, tror jeg at jeg vet svaret.

For det første var prosjektet min egen idé, og den beste motivasjonen kommer som kjent innenfra. For det andre hadde jeg flaks med sykkelen. Den var billig, men ergonomisk var den slett ikke verst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.