Sykkelbloggen

På denne siden kan du lese om Bjørn Eirik Loftås' utrolige sykkeltur fra Jessheim til Tromsø våren 2008.

Publisert
Sist oppdatert

DinSides teknologiredaktør Bjørn Eirik Loftås vant over elementene - og kondisen. Fra 15. mai til 5. juni 2008 tilbakela han de 180 milene fra Jessheim til Tromsø, på en billig sykkel fra Samvirkelaget.

Treningsgrunnlaget var dessuten minimalt. Loftås var overvektig og hadde langt lavere oksygenopptak enn gjennomsnittet da han startet. Han hadde dessuten knapt syklet en mil til sammen de siste årene.

- Det tok ikke mange dagene før kroppen begynte å bli med på notene, og det som hadde startet som en kamp mot meg selv ble til en fantastisk opplevelse av natur, mennesker og forskjellige kulturer i det langstrakte landet vårt. Det blir garantert flere slike turer, forteller Loftås.

Les mer om forberedelsene til sykkelprosjektet

OPPDATERT! Nå er bloggen lagt opp i en litt mer lesevennlig utgave. God fornøyelse!

Store bildespesialer fra turen:

Del 1: Fra Løten til Meløy (60 bilder):

Del 2: Fra Meløy til Tromsø (41 bilder)

Dag 1, 15. mai 2008: Jessheim - Sand i Nord-Odal

Ja, da er jeg endelig i gang. Var litt bekymret for at jeg hadde pakket for mye på den stakkars sykkelen, den virket litt ustø før jeg satte i gang, men det har gått fint. Startet hjemmefra kl 13, i lett duskregn og rundt 10 grader. Utrolig at det skulle regne akkurat i dag, etter en fantastisk periode med høye temperaturer og sol fra skyfri himmel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer