Sykle fra Olympia til OL i Beijing

Hvorfor fly til OL i Beijing, når du kan sykle hele veien fra Olympia?

Publisert
Sist oppdatert

Den internasjonale sykkelekspedisjonen er i regi av BaltiCCycle, og er under beskyttelse av den polske olympiske komité. Starten går i Olympia, Hellas 20. februar 2008, og ender altså opp i Beijing til de olympiske lekenes start 8. august 2008. OL i Beijing går fra 8. til 24. august 2008.

Hele turen langs Silkeveien, tar 171 dager, men det står interessenter fritt til å hoppe av og på som de vil. Om du velger å være med på hele reisen, koster det 1.611 euro (12.960 norske kroner). Du sover på campingplasser i eget telt.

Gjennomsnittlig sykkeletappe er på 90 kilometer per dag, men i noen tilfeller må du regne med å tråkke over 100 kilometer i løpet av dagen. Ifølge turarrangøren, bør du være noe trent, for på tross av endel lette dagsetapper, er det også harde motbakker som skal forseres. Du må være forberedt på eventyr, ekstreme værforhold og uforutsette hindringer. Arrangøren understreker i vilkårene for turen, at "dersom du forventer dusjer og rene toaletter hver dag, er ikke dette turen for deg". Før du melder deg på, oppfordres du også til å tenke nøye igjennom din mentale og fysiske tilstand og mulighet til å fullføre.

Sykkelturen går blant annet via Aten, Istanbul, Tbilisi, Baku, Ashgabat, Samarkand, Osh, Kashgar, Turpan og Xi'an.

På nett: OL i Beijings offisielle nettside og BalticCycle


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer