Syklistvennlig seng og spisested

3.300 overnattings- og spisesteder i Tyskland er spesialtilpasset ferierende på to hjul. Også i Norge finner du slike spesialtilpassede sykkeltilbud.

Syklistvennlig seng og spisested
Publisert
Sist oppdatert

Disse syklistvennlige stedene er enkle å finne: I Tyskland er de merket med et spesielt skilt med påskriften "Bett & Bike" – altså seng og sykkel på norsk. I Norge merkes slike bedrifter med "SyklistVelkommen".

I Tyskland er det det tyske syklistforbundet ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club) som stiller kravene og godkjenner stedene. I Norge er det Syklistenes Landsforening som står for dette arbeidet.

Dette får du

Hva er så spesielt med disse spise- og overnattingsstedene? Hva gjelder overnatting, er du garantert å finne reparasjonsutstyr for sykkel, et avlåst rom for trygg oppbevaring av sykkelen, informasjon om sykkelruter og sykkelveier, tørkemuligheter for klær og utstyr, og ikke minst: En grundig sykkelfrokost.

Spisestedene som er godkjent av ADFC har sykkelparkering under tak innenfor synsvidde fra restauranten, alternativt et låsbart lokale for syklene, her skal serveres minst ett varmt måltid om dagen, typiske sykkeldrikker og selvsagt: Også spisestedene skal kunne tilby det nødvendigste av sykkelverktøy.

Her finner du de syklistvennlige stedene:Bett & Bike i Tyskland SyklistVelkommen i Norge

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer