Symboler i sikte

På årsdagen for terroren i USA øker frykten for at terroristene skal slå til igjen. Og viktige symboler i land som samarbeider med USA står sannsynligvis øverst på ønskelisten.

Publisert
Sist oppdatert

For ett år siden ble verdens eneste stormakt rammet i hjertet, da terroristene slo til mot den vestlige verdens økonomiske nervesenter, Wall Street i New York. Ikke bare oppnådde de resultater i form av tap av menneskeliv, de rammet også hele den vestlige verdens økonomi, og hele vårt levesett der reiser verden rundt, stigende aksjekurser og stabile fremtidsutsikter inngikk som naturlige elementer. I tiden etter 9/11 har verdensøkonomien vaklet seg frem i skjelvende knestående, menneskene har blitt reddere og toleransen mindre. Selv med menneskers velsignede evne til å fortrenge og glemme ubehageligheter, råder frykten ekstra sterkt i dag, ett år etter vi så tvillingtårnenes fall i direktesendt tv.

Se hvordan dagen skal markeres i New York.

De har gjort oss redde

Faren for nye terrorangrep er ikke forbi; Ekspertene frykter at symbolverdien i å slå til den 11. september øker faren for at noe kan skje akkurat på denne datoen, selv om det nok blir i mindre skala. Flere mindre grupperinger er avslørt den siste tiden, med planer om alt fra kjøpesenterbomber til flykapring. Hvor kan vi risikere at terroristorganisasjoner og sympatisører slår til neste gang?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer