Symbolske mål

Risikable eller ei - her er symbolske steder og bygninger rundt i verden som kan være fristende for bombemakere og terrorister.

Publisert
Sist oppdatert

De høye bygningene

Verdens høyeste bygninger kom naturlig nok i fokus etter den 11. september. Petronas Towers, Sears Tower og Empire State Building er noen av dem.

Se mer om de høyeste bygningene i verden

Storbritannia

Britene har utmerket seg som USA og President Bush' fremste støttespillere etter 11. september. Derfor er det ikke unaturlig å frykte anslag mot britiske mål fra terrorgrupper som sympatiserer med al-Quaida.

EurotunnelenMed advarslene om togreiser i Europa i friskt minne, er Eurotunnelen et naturlig symbol å ta med på listen. Tunnelen som binder Storbritannia sammen med kontinentet, er tett trafikkert, og et opplagt mål om man skal ramme noen av USAs fremste sympatisører.

Tunnelen ble åpnet i 1994. Årlig reiser omkring 2,6 millioner biler, 75.000 busser, 1,2 millioner lastebiler og 7 millioner passasjerer gjennom tunnelene mellom Storbritannia og Frankrike. Tunnelen er 5 mil lang, 39 kilometer ligger under vannet. Forut for byggingen ble fire forslag til jernbane lansert, og tunnelalternativet med to parallelle tunneler for jernbane ble valgt i 1986. Avtalen ble bekreftet av Margaret Thatcher og Francois Mitterand i 1987. Den består faktisk av tre tunneler, to med jernbanetransport og en servicetunnel i midten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer