Syndens by

Det er ikke så rart Casanova klarte å forvirre hundrevis av damer her...

Publisert
Sist oppdatert

Vi åler oss gjennom de små brostensbelagte gatene og forbi terrasser med tørkende små truser. En ung kvinne henger over de smidde terrassejernene på en vindusbalkong og lager trutmunn til en bekjent i nabobygningen.

Vinder fanger det mørke håret hennes og pisker det over den falmende rosa fasaden på bygget. Vi senker blikket og runder neste hjørne, kommer inn i nok en bakvei og passerer et bakeri med lokale søtsaker og enda en liten maskebutikk. Men det blir nok en bommert. Blindveien ender ved det reflekterende vannet i en av de mange smaragdgrønne kanalene. Det billige kartet var ingen god investering.

For labyrinten er evig, forvirrende og kanskje litt forførende. Men vi er i Venezia, forføring og forvirring har lang historie her. Og det er vel kanskje det som fortsatt trekker så mange turister, filmskapere og kunstnere av ymse slag hit ...

Historisk flørt

Du hører kallenavnet "syndenes by" og tenker automatisk på Las Vegas. En terme fra nyere tid. Skal du virkelig finne røttene til det forførende på kanten, reiser du til Venezia.

For det er ingen tvil om at den knøttlille kanalbyen har en aura av erotisk jag og søken over seg. Den kanskje største bidragsyteren til dette er Casanova. Mannen som ifølge ryktene og seg selv, la 122 kvinner i sengehalmen, ikke alle indivduellt. Senere skrev han en 12 binds selvbigrafi om sine eskapader. Utholdenhet var åpenbart ikke et problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer