Syv ting som gjør reisen lettere

Geniale reiseprodukter som du bør vurdere.

Disse koffertene har blitt utsatt for elefanttråkking og lastebiltreff, ifølge produsenten. Titanium DLX serien fra Carlton fås i en matt finish i både rødt, gult, svart eller sølv, og koster fra 1.195 kr til 3.890 kr.  Foto: Produsenten
Disse koffertene har blitt utsatt for elefanttråkking og lastebiltreff, ifølge produsenten. Titanium DLX serien fra Carlton fås i en matt finish i både rødt, gult, svart eller sølv, og koster fra 1.195 kr til 3.890 kr. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du skal reise i timesvis, kan små ting utgjøre den store forskjellen. Her er seks praktiske tips over hva du kan ta med deg neste gang du skal på langreise.

1. Smart lommebok

Det ser ut som et kart, men det er egentlig en lommebok. «Mighty wallet» heter den og er designet av Dynomighty design.

Lommeboken har et slitesterk og vannavstøtende materiale, som også kan resirkuleres. Den er slank og tar derfor lite plass i baklomma, i tillegg til at den fremstår som noe annet enn hva det egentlig er. Med andre ord, perfekt til å gjøre lommetyver mindre interesserte.

Prisen ligger på rundt 15 dollar på nettet, men de finnes også i enkelte butikker i Skandinavia, hvor prisen ligger på cirka 200 norske kroner.


Les også: Ikke pakk med deg dette i kofferten

2. Lur nettbrett-veske

«Amazing Case» heter vesken som skal gjøre reisen din litt enklere. Tanken er at du skal bruke den til å frakte med deg laptop, nettbrett, smarttelefon, reisedokumenter, bøker, blader og mer, men at du likevel skal kunne holde oversikten over sakene dine.

Skinnvesken har lommer som er spesialdesignet for å oppbevare elektroniske nødvendigheter, som skal gi eieren enkel tilgang til sakene. Vesken veier totalt bare 0,45 kilo, så den tar ikke opp for mye av flyselskapers håndbagasjeregler.

Vesken er også designet for at du enkelt skal kunne bruke nettbrettet ditt til å se filmer fra. Du henger bare vesken fra spisebrettet i seteryggen foran, og vips har du din egen tv-skjerm. Forhåpentligvis har du lastet ned en spennende film på forhånd, som er med på å gjøre turen din kortere.

«Amazing Case» selges på cabeautravel.com for 59,99 dollar. Det tilsvarer cirka 345 norske kroner. Nettsiden frakter også til Norge.


3. Med jakke som bagasje

Røntgenbildet avslører et rikholdig virvar av saker. Foto: Produsenten
Røntgenbildet avslører et rikholdig virvar av saker. Foto: Produsenten Vis mer


Frakken på bildet heter SeV Carry-On Coat, og skal kunne erstatte kabinkofferten eller bagen når du reiser med fly.

Frakken er designet for å romme nok klær, toalettsaker og andre reiseobjekter til å takle en helg borte. Helt uten vesker eller annen bagasje. Du stuer sakene bort i 33 skjulte lommer i ulike størrelser. De største er store nok til å romme sammenlagte bukser og skjorter. Produsenten hevder frakken kan romme følgende:

  • to skjorter og/eller t-skjorter
  • et ekstra par bukser
  • sokker, slips, undertøy og andre småklær
  • toalettsaker i reisevennlig størrelse
  • egne lommer for reisedokumenter, mobiltelefon, iPod eller lignende, iPad eller lignende, briller og digitalkamera
Prisen er 225 dollar i den amerikanske nettbutikken. Produktet har vi omtalt tidligere også, mer her.

Les også: Flyselskapet vil at du skal reise uten bagasje

4. «Uknuselig» koffert

Redd for at kofferten din skal bli ødelagt?

Titanium DLX er en ny koffertserie fra Carlton, som har et såkalt «uknuselig skall» i Flexicore Tech. Materialet er utviklet av produsenten, og skal være lettere enn polykarbonat og sterkere enn polypropen.

Så hvordan kom egentlig Carlton frem til at koffertens styrke var uknuselig? De har latt elefanter tråkke på den, latt en lastebil kjøre over den, i tillegg til at de har kastet kofferten fra en høyblokk. Du vet, det "vanlige" som kofferten din blir utsatt for når du er ute og flyr ...

Hvordan tingene inni kofferten ser ut etterpå, er et annet spørsmål. Men forhåpentligvis slipper du at elefanter eller lastebiler spaserer/kjører over den.

Se video her:

5. Zzzovemaske med øreplugger:

På lange flyturer eller reiser er det godt å koble av litt. Så hva gjør du dersom sidemannen på flyet ikke vil stenge for sollyset, mens du vil sove? Og hvordan skal du takle skrikerungen på tredje rad?

Samsonite-pakken heter "Eye shades & earplugs" og koster cirka 80 kroner. Foto: Produsenten
Samsonite-pakken heter "Eye shades & earplugs" og koster cirka 80 kroner. Foto: Produsenten Vis mer


Løsningen er enkel: finn fram sovemaske og ørepluggene, så kan du enkelt stenge verden ute.

Samsonite sine ligger på cirka 80 kroner per stykk. Den har enkelt design og tar liten plass i veska. Zzzov zzzøtt!

Flere tips: Reisedingsene du ha

6. Genial reisepute

Hvis du vet at det blir mye stillesitting i vente, enten på fly, tog, båt eller bil, er det fint å ha med seg en reisepute. Glem de oppblåsbare pølse-variantene, som er slitsomme å blåse opp og litt harde å ligge på.

Med dette mener vi en ordentlig reisepute.

Hästens reisepute har allerede rukket å bli en favoritt i DinSide. Den koster 550 kroner, men til tross for sin stive pris er den absolutt verdt hver eneste krone.

Dette er en sammenbrettbar dunpute som du kan bruke på flyturen eller på hotellet, slik at du alltid har med din egen dunpute. Ta på putetrekk og det blir både hygienisk og luksuriøst.

Den er dessuten genial til å bære med seg iPod, iPad eller en bok i, og tar heller ikke så stor plass.

Reiseputa fås kjøpt hos Hästens.

Se bilder av puta her

7. Norsk skibag

Skibag som rommer mye utstyr, beskytter det, og lett kan rulles sammen når den ikke er i bruk. Foto: Sebastian Berg Hestvedt
Skibag som rommer mye utstyr, beskytter det, og lett kan rulles sammen når den ikke er i bruk. Foto: Sebastian Berg Hestvedt Vis mer


Skal du reise med skiutstyr, bør du også sjekke de nye skibagen Douchebag. Truls Brataas og Erling Magnus Solheim så seg lei på dårlige skibager, og bestemte seg for å lage den ultimate løsningen selv. Bagen veier totalt 3,2 kilo, og er lett å rulle sammen. Men den er også konstruert slik at den beskytter utstyret godt ved frakt.

Her kan du finne mer om den norskproduserte Douchebag.

Deler av saken har vært publisert på DinSide tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer