Ta av med ville lufteventyr

Det er tid for det årlige Airventure i Oshkosh, Wisconsin i USA. Her er det eksperimentell flygalskap for alle som vil se og delta.

En av mange flygende merkverdigheter: Gee Bee'en.
En av mange flygende merkverdigheter: Gee Bee'en. Vis mer
Publisert

Har du hemmelige drømmer om å være pilot i et gyrokopter? Eller fantaserer du om å bygge ditt eget fly? Eller kanskje det er nok å få et innblikk i andres kunnskaper og fantasier? Under det årlige Airventure i Oshkosh kan du som er luftgal og flyfasinert garantert være i skyene – selv om du ikke beveger beina bort fra bakkeplan.

Eksperimentelle fly

Selv om du ikke drømmer om å la fremmedartede og eksperimentelle flymaskiner ta deg med opp i det store blå, er det nok av andre som gjør det. Og da får du mangt å se på. Det Eksperimentelle Flyforbundet (EAA) arrangerer dette årvisse fesjået for flygende og flyinteresserte fra 26. juli til og med 1. august. I løpet av denne perioden venter de mer enn 750.000 besøkende. Det gjør dette arrangementet til det største i verden i sitt slag.

Antikviteter og nyvinninger

I løpet av arrangementet vil hele 12.000 forskjellige fly være innom Wittman Regional Airport i Oshkosh. Årets tema er fart. Derfor gir de selvsagt sine besøkende sjansen til å beundre verdens raskeste fly, 12463>Concorde, på nært hold. Du kan også få se gamle travere som må defineres som antikviteter. Det blir ultralette fly, krigsfly og hjemmebygde særheter. Og selvsagt arrangeres det marked for flydeler beregnet på superentusiastene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer