Reisetipset:

Ta bilde av den

Dette bør du alltid gjøre før du reiser på ferie.

HAR DU GJORT DET?: Det er veldig kjedelig når man har reist hjemmefra og plutselig blir usikker på om man skrudde av for eksempel stekeovnen, men med dette tipset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har tatt bilder av noe ved boligen sin som de er stolte av. De kan være verandaen, hagen, en flott plante eller en julepyntet stue.

Men har du tatt bilde av komfyren din? Eller strykejernet?

Det burde du kanskje gjøre, og årsaken er like enkel som den er smart.

Husket du det?

Tusenvis av mennesker opplever den ubehagelige følelsen etter at de har reist på ferie: Husket jeg å skru av plata på komfyren? Eller, husket jeg å trekke ut strykejernsstøpselet fra kontakten i veggen?

FETTETE KJØKKENFILTER: Gammelt, størknet fett kan sitte bom fast på filteret over komfyren. Men trikset vi testet er rett og slett genialt - og ikke minst superenkelt! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

Som om ikke det å reise på ferie kan være stressende nok i seg selv, så legger disse tankene seg som en klam hånd rundt reisegleden. Noen av oss ringer en nabo eller en venn for å få hjelp til å sjekke før vi faller til ro.

Andre klarer å fortrenge den vonde tanken, mens noen ikke faller helt til ro før de kommer hjem igjen.

Bildet redder turen

Ta et bilde av komfyren med telefonen din, og lagre det gjerne i et eget feriealbum for reisen.

For noen kan det å ta bilder med mobiltelefonen være en smart måte å unngå de vonde tankene. Et blikk på telefonen avdekker og avkrefter.

Så er det selvsagt et poeng at du ikke skal sjekke telefonens bilder 10-15 ganger i løpet av ferien. Du er tross alt på ferie.

TREKK DEN UT: Er alt som det skal være med strykejernet? Foto: Odd Roar Lange
TREKK DEN UT: Er alt som det skal være med strykejernet? Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Derfor skjer det

I stresset som oppstår når du pakker koffert og bag, leter etter pass, billetter og nøkler, sjekker flytider og hotellbestilling, er det lett å miste oversikten over om komfyren er skrudd av eller om strykejernet er koblet fra.

For ikke å snakke om låsing av dører og lukking av boder og garasjeport.

Så finnes det selvsagt en rekke andre hjelpemidler, som komfyrvakt, tidsur og strykejern som skrus av automatisk etter en viss tid, men det er det ikke alltid du har. Da kommer mobiltelefonen til nytte.

For aller enklest er det å ta bilder med mobiltelefonen, og deretter dra på ferie uten bekymringer.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer