Ta dollarferien nå

Billigere enn nå har ikke dollaren vært mange år. Det gir negative konsekvenser for både norsk økonomi og verdens økonomi, men kan være positivt for deg som planlegger ferie.

Dollarferien lønner seg nå.
Dollarferien lønner seg nå. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dollaren har falt kraftig de siste ukene, og har nå vært nede i 6,37 kroner - den laveste kursen siden 1997. Svekket amerikanske økonomi er en av grunnene til fallet som ikke bare skjer i forhold til krona, men også i forhold til euro.

Mer for reisepengene

For eksportindustri over hele verden er dette dårlig nytt, og betyr også negative effekter for norsk økonomi. Men for turister er dette på kort sikt en god nyhet. Vil du reise til et område der du betaler i dollar, kan du nemlig glede deg over langt mer for pengene enn det du har fått tidligere.

Flere land bruker dollar

USA er selvsagt det landet vi først tenker på i forbindelse med reiser der du vil få mer for pengene. Men dette er ikke det eneste landet i verden der du kan betale for deg i dollar. I USAs naboland kan du som regel regne med å få bruke US dollar, og i Karibia er den amerikanske valutaen også stort sett gangbar. Men du må da regne med å forholde deg til lokale vekslingskurser, så dersom de lokale valutaene er styrket mot dollar, betyr det at sparepotensialet er mindre.

 • Fortsatt innreise til USA med gammelt pass
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer