Ta et skritt tilbake!

Du som reiser, forstår ikke de enkleste ting.

ALLE FÅR: Likevel kan du oppleve det reneste anarki rundt bagasjebåndet på enkelte flyplasser. Foto: Colourbox.com
ALLE FÅR: Likevel kan du oppleve det reneste anarki rundt bagasjebåndet på enkelte flyplasser. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du da dere var barn og lekte hånd i hånd i sirkler i skolegården? Eller da dere satt i klasserommet i ring rundt læreren som leste høyt fra en bok? Du visste at hvis det kom en til som ville være med, så måtte alle de andre flytte seg litt lengre bakover. Ved å utvide sirkelen med noen ganske få centimeter hver, så ville det raskt bli plass til en til. Et enkelt og banalt prinsipp altså: Gjør sirkelen større, og så blir det plass til flere.

Så når var det du glemte det?

Det må ha skjedd idet du begynte å reise. Kanskje ligger fortsatt barndommens kunnskap om utvidete sirkler lagret et sted bak i hodet idet du låser husdøren hjemme. Kanskje husker du det fortsatt når du sitter på flybussen med en avis og gleder deg til reisen og fortsatt kan anses som et sivilisert menneske. Men et eller annet sted glipper det. Det er i alle fall glemt idet du nærmer deg bagasjebåndet. For på flyplassen, rundt bagasjebåndet, hersker det en annen kultur: Hvis jeg bare kommer tett nok inntil, så vil jeg få bagasjen min før noen andre!

Noen flyplasser har en linje på gulvet rundt bagasjebåndet. En markert nokså bred opptegnet sirkel, gjerne i rødt eller gult, som indikerer hvor du bør stå og vente. Den fungerer nokså godt ved innsjekkingsskranken og i passkontrollen, men av en eller annen grunn har den ingen effekt når det kommer til bagasje. Ingen linje i verden kan stoppe deg. Og uten skam dytter du deg frem sammen med flere hundre andre lettere paniske flyreisende. Der fremme står du klar og speider - gjerne en god stund før båndet har begynt å rulle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.