Ta julehandelen i Sverige

Nå får du 18 prosent "avslag" på alt.

Foto: Patrick Gunnar Helin/Göteborg & Co
Foto: Patrick Gunnar Helin/Göteborg & Co Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det lakker og lir mot jul, og det er på tide å begynne å tenke på julehandelen.

Får du angst ved tanken? Da er vårt tips å gjøre juleshoppingen morsommere ved å reise til utlandet for å gjennomføre den. Og valget faller på Sverige av en veldig enkel grunn.

Svak svensk krone

Den svenske kronen er svak, og akkurat nå betaler vi bare 82 kroner for 100 svenske kroner. Det betyr at du får 18 prosent "avslag" på alt du kjøper.

Det svenske olabuksene søsteren din ønsker seg, som koster 1.400 kroner i Norge, koster 1.400 svenske kroner i Sverige, noe som tilsvarer 1.092 norske kroner.

Barbermaskinen mannen i huset ønsker seg koster 1.200 kroner i Norge, mens de 1.200 svenske kronene du må betale i Sverige bare tilsvarer 936 norske kroner.

Må ha-dunjakken tenåringssønnen vil ha koster 3.000 kroner i Norge, mens de 3.000 svenske kronene du må betale for den bare tilsvarer 2.340 norske kroner.

Gøteborg eller Stockholm

Det er Gøteborg og Stockholm som peker seg ut som opplagte reisemål for juleshoppingen, selv om du sikkert får kjøpt mange av gavene om du bare kjører rett over grensen til Strømstad, Charlottenberg eller Töckfors.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer