Tennisball på flyet:

Ta med denne på flyet

Tennisballen gjør at du kan unngå «økonomiklassesyndromet».

LITEN BALL - STOR FORSKJELL: Den lille tennisballen kan utgjøre den store forskjellen for flypassasjerene. Foto: Odd Roar Lange
LITEN BALL - STOR FORSKJELL: Den lille tennisballen kan utgjøre den store forskjellen for flypassasjerene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Å sitte i et flysete på en lang flyreise er sjelden det mest behagelige. Spesielt hvis du ikke har råd til å kjøpe de dyreste billettene, med de mest eksklusive setene.

Dersom flyet er fullt og du har endt opp med et midtsete eller et sete ved vinduet, er muligheten til få bevege seg sterkt redusert, og dermed øker risikoen for at du er både stiv, støl og temmelig gåen når flyturen endelig er over.

Å reise seg fra setet, rusle litt i midtgangen og gjerne gjennomføre noen gymnastiske bøy-og-tøy-øvelser vil hjelpe godt for blodomløpet og det vil også gjøre det lettere for kroppen å redusere problemene med jet-lag.

Økonomiklassesyndromet

Og Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) er klar i sin sak: Ved langvarig stillesitting øker sjansen for å få blodpropp i beinet, og lange flyreiser er derfor en risikofaktor. Langvarige flyreiser kan også påvirke risikoen, på grunn av lavt lufttrykk i kabinen, tørr luft og lavt væskeinntak. Blodpropp i beina kalles derfor også for et «økonomiklasse-syndrom».

– Å ta med en tennisball og å bruke den til å massere ryggmusklene er en enkel og billig måte å bidra til å holde blodsirkulasjonen i gang. Det vil hjelpe for muskler og blodsirkulasjon både i nedre delen av ryggen og hoftene, sier kommunikasjons- og markedssjef Martin Steen i LHL til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.