Reiselover:

Ta med egen alkotest

De underlige reglene som gjelder ved nordmenns reisefavoritter.

SE OPP: Sett deg godt inn i reglene som gjelder for det landet du skal besøke. Bruk gjerne UDs reiseside som guide. Foto: Odd Roar Lange
SE OPP: Sett deg godt inn i reglene som gjelder for det landet du skal besøke. Bruk gjerne UDs reiseside som guide. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn har blitt vant til at å reise til utlandet har vært like enkelt og trygt som å dra til nærbutikken for å kjøpe en pakke kaffe.

Men pandemien har ført til at nordmenn må bli flinkere til å sjekke hvilke innreise- og utreiseregler som gjelder for de ulike land og landenes regioner. Og da snakker vi ikke bare om coronarelaterte spørsmål for EU-land, som finner du svar på via nettsida Reopen EU.

De «underlige» reglene

For mange av nordmenns populære reisemål har spesielle lover og regler som du kanskje ikke var klar over. Visste du at Utenriksdepartementets reiseinformasjonsside gir deg nyttig reiseinformasjon til land Norge har diplomatiske forbindelser med?

Og at det er viktig å sette seg inn i lokale lover og sedvaner vil du raskt oppdage når du ser oversikten under, som gjelder i nordmenns feriefavoritter.

Dersom du gjør feil kan det føre til fengselsstraff, tusenvis av kroner i bøter og utvisning. Her er noen av de lokale lovene du bør kjenne til.

Egypt

Alkohol kan nytes på utvalgte restauranter, barer og hoteller med lisens for alkoholservering. For øvrig er det forbudt å innta alkohol i det offentlige rom, og man kan bli arrestert og/eller bøtelagt for dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer