Ta med familien hit!

Bade, lære, le og oppleve. Her får du de beste familieopplevelsene i Sverige.

Publisert
Sist oppdatert

Den svenske familienettsiden Barnsemester.se har ved hjelp av sine mange lesere kåret de beste familieattraksjonene som Sverige har å tilby. 50.000 har vært med og stemt fram sine favoritter, og på bakgrunn av dette har nettsiden nå kåret vinnerne av Stora Barnsemesterpriset 2008.

Her kan du se vinnerne innenfor alle ni kategoriene. For mer detaljert informasjon, eller for å se hvilke attraksjoner som havnet på andre- og tredjeplassene, kan du gå til Barnsemester.se.

Her er Sveriges beste familieattraksjoner:

Foto: Roine Magnusson/Kolmården
Foto: Roine Magnusson/Kolmården Vis mer


Beste dyrepark: Kolmården


Hvor: Östergötland
Åpningstider/sesong: Åpent daglig i sommersesongen som er fra 1. mai til 31. august, deretter i helgene frem til 5. oktober. Også åpent noen dager i forbindelse med vinterferien, påskeferien og høstferien. I påsken er det åpent 21. til 24. mars, mellom kl. 10 og 16.
Priser: 240 svenske kroner for voksne og 130 kroner for barn 3-12 år. I påsker er det spesialpriser: 195 sek. per voksen inklusive lunsj, og 145 kroner for barn inklusive lunsj. Barn under 3 år går gratis.
På nett: kolmarden.com

Beste fornøyelsespark: Liseberg

Hvor: Göteborg
Åpningstider/sesong: Sesongåpning er 26. april. Åpent daglig fra 28. mai til 24. august, for øvrig åpent i helger og noen ukedager i april, mai, september og oktober. Sjekk åpningstidene på Lisebergs nettsider.
Priser: 70 svenske kroner for alle over 7 år, barn under 7 år går gratis. Kjørepass med fri kjøring på alle attraksjoner unntatt spøkelseshuset koster 290 svenske kroner per person.
På nett: liseberg.se

Beste temapark: Astrid Lindgrens Värld

Hvor: Vimmerby, Småland
Åpningstider/sesong: Åpent i helgene allerede fra 2. februar. Åpent daglig fra 16. mai til 31. august.
Priser: Differensierte priser etter sesong. Fram til sommersesongen koster det 75 svenske kroner for voksne og 50 svenske kroner for barn 3-12 år. I høysesongen koster det 275 kroner for voksne og 165 kroner for barn. Småbarn fra 0-2 år går gratis. Familiebillett i høysesong koster 795 svenske kroner (2 voksne og inntil 3 barn).
På nett: alv.se

Beste innendørs lekeland: Busfabriken i Lindköping

Hvor: Linköping, Östergötland
Åpningstider/sesong: Åpent ale dager mellom 10 og 19, unntatt julaften ...
Priser: 100 svenske kroner for alle mellom 1 og 18 år. Barn under 1 år og alle voksne går gratis inn. Det er begrensning på tre timers opphold i lekelandet. Ønsker du å være der lengre enn det, må du betale 15 svenske kroner per halvtime.
På nett: busfabriken.se

Les også: Stor pristest av norske lekeland

Beste innendørs badeland: Gustavsvik

Hvor: Örebro, Närke
Åpningstider/sesong: Åpent alle dager hele året unntatt julaften.
Priser: 115 svenske kroner for voksne, 95 svenske kroner for barn født 1992-2001 og 45 svenske kroner for barn født 2002 og senere.
På nett: gustavsvik.se

Beste utendørs badeland: Skara Sommarland

Hvor: Skara, Västergötland
Åpningstider/sesong: Åpent daglig 31. mai til 17. august, samt helgen 23-24 august.
Priser: 170 svenske kroner for alle over 1 meter i lavsesongen (frem til 26. juni), og 220 svenske kroner for alle over 1 meter i høysesongen. Alle under 1 meter bader gratis.
På nett: sommarland.se

Ta med familien hit!


Beste vitensenter: Universeum

Hvor: Göteborg
Åpningstider/sesong: Åpent alle dager 10 til 18.
Priser: Voksne betaler 145 svenske kroner og barn 4-16 år betaler 95 svenske kroner. Barn under 4 år går gratis.
På nett: universeum.se

Beste skisted: Branäs

Hvor: Branäs, Värmland
Åpningstider/sesong: Snøavhengig ... 23. desember til 6. april.
Priser: Ungdom betaler 220 svenske kroner for heldagskort, voksne betaler 275 svenske kroner. Alle barn under 8 år med hjelm, kjører gratis. Foreldrekort koster 385 for en dag - og innebærer at mor og far kan alternere på å kjøre ski og passe barn (kortet gjelder altså for begge foreldrene som veksler på å bruke kortet, i motsetning til et vanlig voksenkort som er personlig).
På nett: branas.se

Les også: Pristest av svenske skisenter


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer