Ta sydenferien i England

Med rekordbillig pund og kritthvite sandstrender burde valget være enkelt.

Publisert
Sist oppdatert

”There you go, my lover!” Jeg får vekslepengene tilbake med et smil. Til og med bussjåførene er blide i Cornwall.

Cornwall er Englands luneste fylke, både når vi snakker om klima og mennesker. Her er det palmesus og bølgeskvulp. Landsbybeboerne er vant med å være på hils. Melkemannen får tips til jul. Postmannen vet hva folk heter, og slår gjerne av en prat.

Kanskje det er denne intimiteten som umiddelbart får oss til å føle oss hjemme på feriens første overnattingssted i Perranporth? Det står potpourri på badet, vi har blondeduk på nattbordet og en vannkoker og teposer i den hvitmalte vinduskarmen.

Se bilder fra sommerparadiset Cornwall

Landsbyhopping

I Cornwall er det enkelt å være turist. B&B’ene ligger tett, og det er aldri mer enn et kvarters kjøring mellom landsbyene. Med leiebil får man sett mye på en uke, og den som bekymrer seg for venstrekjøring, skal vite at her beveger du deg på små, landsens veier som på ingen måte virker truende.

Det er fort gjort å gå seg vill i stedsnavnene. Portscatho, Perranporth, Portloe, Porthleven, Port Isaac, eller for å velge en annen forbokstav; Mevagissey, Mullion, St. Mawes, Mawnan, Mousehole, St. Mawgan, og så videre. Det gjelder å holde tunga rett i munnen når man skal uttale engelske navn som bærer preg av det gamle, galisiske språket ”Cornish”.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer