Ta tilbake all-inclusiven

Det urørte og jomfruelige er riktig smak, men aner vi et stemningsskifte?

Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles
Inga Holst, journalist i DinSide. Foto: Andres Angeles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: En argentiner jeg traff i et middagsselskap fortalte om sin siste reise. Han hadde via helikopter latt seg slippe ned i jungelen uten særlig mye utstyr og skulle selv finne veien ut av den store skogen. Han hadde lenge ønsket å foreta denne reisen, men det var en ikke ufarlig reise hvor det var påkrevet å ha et passende følge som behersker villmark. Ettersom denne ekspedisjonen krever både mot og styrke hadde han lenge lett etter reisefølge, men ingen annen enn hans kone turte å legge ut på vandringen ut av jungelen.

- Det var utmattende, og ja, det var farlig, sa den vågale argentineren. – Men det var vakkert, sa han med overbevisning.

Han er ikke den eneste som lar seg tiltale av det urberørte. Turistene vil uansett være de første som ankommer et sted for å berøre/la seg berøre av stedet. Det har lenge vært mest stilig å være den første som kommer til et sted med urbefolkning som fortsatt fanger maten med pil og bue. Den franske forskeren Pierre Bordieu sier at god smak handler om å beherske symbolske og kulturelle koder. Det er god smak å la seg heise ned i jungelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer