Nybegynnerfeil i ferien

Tabbelista for elbilferskingene

Dette kan ødelegge hele norgesferien

Gode tips på veien: Å kjøre elbil på ferie krever at man har lært seg å unngå noen av nybegynnerfeilene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Gode tips på veien: Å kjøre elbil på ferie krever at man har lært seg å unngå noen av nybegynnerfeilene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert

I fjor sommer dro hver tredje nordmann på bilferie. Og det blir neppe færre nordmenn på veien i sommer.Og stadig flere av oss blir elbil-bilister. Det kan by på trøbbel for mange - fordi de ikke vet hvordan de skal lykkes med en vellykket elbilferie i Norge.

Styr unna tabbene

- Dette blir tidenes elbilferie med i overkant av 175 000 elbiler på farten i sommer, tror Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening.

- Ikke overraskende kan det bli norgesferie på de aller fleste av oss også i år. Og over halvparten av norske elbilister planlegger å ta med elbilen sin på ferie i sommer. Mange av dem skal av gårde for første gang. Og det er smart å være godt forberedt slik at man styrer unna nybegynnerfeilene, sier Christina Bu.Å vente for lenge før man lader, dårlig forberedt ferie og lading på feil tidspunkt. Dette er bare noe av det som kan føres opp på tabbelista for mange nybilferskinger. Mer om dem litt senere.

Endelig langtur

- Den store endringen fra fjorårets sommerferie er at det blir mye enklere å ta elbilen på tur til Troms og Finnmark denne sommeren. For endelig har det kommet et grunnleggende hurtigladenettverk på plass i nord, slik at enda flere kan ta turen til Polarsirkelen og Honningsvåg eller helt til Kirkenes. Det samme er i ferd med å skje langs Helgelandskysten, hvor det tidligere har veldig mangelfullt, forteller Bu.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer