Utstyr til telttur

Tabbene som kan ødelegge teltturen

Få eksperttipsene: Dette er det viktigste å vite før du drar på telttur.

FØR DERE TELTER: Det er flere ting dere bør vite før dere slår opp telt for å campe over natten. Én av dem er vindretning. Foto: NTB Scanpix.
FØR DERE TELTER: Det er flere ting dere bør vite før dere slår opp telt for å campe over natten. Én av dem er vindretning. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det skal ikke nødvendigvis så mye til for å glede barna på sommerferie; en telttur ute i det fri kan bli en fantastisk opplevelse både for store og små. Billig er det også.

Men før dere legger ut på teltturen, er det greit å være klar over at visse tabber kan sette kjepper i hjulet for hele campingferien.

Her er det forbudt å telte

Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, er ikke i tvil om at en ferie i telt kan være helt ypperlig for familien. Men er du uerfaren med telt, er ett av de første budene å ikke reise så langt av gårde.

- Ta turen på en dag med brukbart vær og dra gjerne sammen med noen andre som har gjort det før. Men er du ikke kjent med terrenget, så er det lurt å ha med seg et kart og kompass, råder Heimdal.

De turglade søstrene Hege og Stine Schultz Heireng, står bak nettsiden Tursøstre.no. De er stor fan av teltturer og har god erfaring med hva som er viktig å ta hensyn til for at telting skal gå knirkefritt.

- Det aller viktigste er å tilpasse turen etter gruppens erfaring og utstyr. Ha alltid førstehjelpsutstyr i sekken, og på forhånd bør du tenke gjennom hva du skal gjøre dersom noe uventet skjer og du ikke har mobildekning, forteller søstrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.