Tålmodighetsprøven

Isfiske er ingen aktivitet for de utålmodige. Men det er en gyllen mulighet for å senke skuldrene, nyte naturen, prate med sidemannen - eller tenke på livets eksistensielle spørsmål. Det har du god tid til.

Publisert
Sist oppdatert
Foto: Elisabeth Dalseg
Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Som i en klassisk Gubben-Nilsson bok blir agnet presentert høyst levende, kravlende i en liten snusboks med sagflis. Her skal det fiskes med vaskeekte, levende mark.

Typiske kvinnelige klynk og hvin kan spores ettersom snusboksen blir sendt rundt, og sjefsfisker Jens skjønner at her er det bare å bite i det sure eplet og agne krokene for nesten alle oss pysete byfolk.

Heldigvis er det en nydelig dag, og i takt med at solen varmer opp vinterfrosne kropper blir markmarerittet raskt glemt. Vi tar med oss de små fiskestengene og to store bor, og begir oss ut på isen.

Det er ikke størrelsen det kommer an på

Selv om borene ser uhyggelig store ut, blir hullene vi borer ganske beskjedne.

- Hva gjør vi om vi får storfisk på kroken? sier den rødhårete, men sjefsfiskerne bare ler.

- Små fiskestenger, små hull, og små fisk. Men til gjengjeld har de 2,5 millioner bein.

Fiskene, små eller store, lar uansett vente på seg. Men hva gjør det på en slik fin dag? Krølle-Per inntar en lett tilbakelent stilling foran sitt hull. Noen går ned på kne. Den blonde danske pige setter seg ned og tenner en røyk. Kanskje det hjelper på fiskelykken? Kamikazedansken tar et par kjappe samtaler på mobilen, før han danderer en rustikk og sotete kaffekanne ved siden av seg - og hullet - for en liten foto-session.

En time senere ser det fremdeles dårlig ut for fiskemiddagen. I stedet får vi servert nygrillete hotdogs. Så begynner det å nappe.

Den lille svenske får en abbor på cirka 15 centimeter. Det gjør underverker for moralen. Fra å være en god presse-sol pause går det over til å bli et kappløp om å få den neste, og forhåpentligvis større fisken.

Den unge norske går av med seieren - og er også den siste som får napp denne gangen. Og ved hjelp av god, gammeldags fotojuks prøver han å late som om hans abbor er dobbelt så stor, som den søta søster dro opp gjennom det lille hullet i isen.

Om han lykkes? Hva synes du? Her kan du se bildene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer