Taormina: Sicilias turistfavoritt

Sicilia er kjent for mafia, vulkanen Etna og pistasienøtter. DinSide dro til turistmagneten Taormina og fant iskrembarer, et romersk teater, kjekke italienere – og omtrent ikke en eneste skandinav.Av Stine Okkelmo

Taormina klamrer seg fast til åssiden.
Alle foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo
Taormina klamrer seg fast til åssiden.
Alle foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Feriebyen Taormina klamrer seg fast i åssiden høyt over Middelhavet på Sicilias østkyst. Med sine smale smug, sjarmerende restauranter, fristende isbarer og ikke minst det flotte greske amfiteateret med utsikt over havet og vulkanen Etna, er Taormina en skikkelig turistmagnet.

Skroll ned for mer.Overraskende nok er ikke turisme på Middelhavets største øy så veldig utviklet. Siden Taormina omtrent er det eneste stedet tilrettelagt for utenlandsk turisme, spesielt fordi veldig få sicilianere snakker mer enn tre ord engelsk, er det ikke så rart at byen har blitt Sicilias store turistmål. Men en vakker liten by, det er det absolutt.

Sicilia har tydeligvis ikke blitt ”oppdaget” av oss skandinaver ennå, og fra Norge er det per i dag bare Star Tour som selger pakketurer til øya. Fra Sverige har du flere muligheter. Men selv om europeiske turoperatører har begynt å sende sine turister til Taormina, er dette først og fremst et hotspot for fastlandsitalienere som invaderer byen i august. Da paraderer de opp og ned gågaten Corso Umberto I for å vise frem brunfargen og det nye antrekket fra D&G eller Versace.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer