Taper 30 000: - Urettferdig

Tok ikke sjansen på å reise til Rhodos. Det blir kostbart.

DRO IKKE: Mette Mari Wold og sønnen skulle til Rhodos men valgte å ikke dra på grunn av skogbrannene som herjer nå. Foto: privat
DRO IKKE: Mette Mari Wold og sønnen skulle til Rhodos men valgte å ikke dra på grunn av skogbrannene som herjer nå. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mette Mari Wold Johnsen skulle sammen med sønnen reise med Ving til Kallithea på den greske ferieøya Rhodos onsdag morgen, men med tanke på skogbrannene på øya, bestemte hun seg for ikke å reise.

- Det føles verken trygt eller riktig for meg å reise dit nå, sier hun til DinSide.

- Det er godt mulig at det hadde gått fint med oss, men det er også det etiske. Lokalbefolkningen sliter, og så skal vi komme å ha en fin tur.

Det var Adresseavisen som omtalte saken først.

Hun har fulgt situasjonen den siste tida, og etter at flere turoperatører har kansellert reisene dit, tenkte hun kanskje at Ving også gjorde det samme, og at hun og sønnen dermed ville få tilbud om å reise et annet sted.

Dette kom aldri, og Johnsen bestemte seg for å booke en annen ferie i stedet.

REISE: Her får du tre pakketriks som kan være gode å ha når du skal pakke før ferien! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Booket ny tur

- Jeg tok ikke sjansen på å vente, og hadde mulighet til å booke en ny tur nå på lørdag. Jeg tenker at mange som kanskje egentlig ikke har lyst til å reise, føler seg presset til det, sier hun.

Johnsen mener det er rart at Ving ikke tilpasser seg situasjonen når det er såpass ekstraordinært.

- Jeg tenker de kunne gitt kundene tillit til å velge selv om de vil reise eller ikke.

Hun reagerer også på at TUI har kansellert alle reiser til øya og tilbyr sine kunder ombooking eller å avlyse turen.

- Jeg synes det er urettferdig, og opplever det som om jeg har booket ferie med feil selskap, sier hun.

TUI bekrefter over Adressa at de tilbyr ombookinger:

- Vi ønsker å gi våre gjester muligheten til å booke om sin reise eller avlyse om de ønsker det. Vi har forståelse for at situasjonen på Rhodos de siste dagene har vært krevende og har forståelse for at man kanskje ikke ønsker å reise dit denne uka - selv til områder som ikke er berørt av skogbrannene. Det er viktig å understreke at det er trygt nord i Rhodos. De reisende der merker lite eller ingenting til krisen sørøst på øya, sier pressevakt Anne Mørk-Løwengreen til avisa.

Går som normalt

Pressekontakt Charlotte Hallencreutz i Ving forklarer at det er fåtallet av deres kunder som er rammet, og at disse har blitt evakuert, eller fått ombooket turen.

- Majoriteten av våre kunder holder til i uberørte områder, derfor er reisevilkårene uendret. Det er ikke sendt ut reiseråd verken fra norske eller greske myndigheter, og aktiviteten på disse reisemålene foregår akkurat som vanlig.

Hun mener derfor at folk som har planlagt tur til Rhodos i nær framtid ikke har noe å bekymre seg over.

I og med at det ikke er utstedt reiseråd for Rhodos eller Hellas nå, gjør at man heller ikke kan lene seg på reiseforsikringen for å få igjen pengene dersom man ikke velger å dra. Det bekreftet Fremtind forsikring i en pressemelding nylig.

På UDs nettsider forklares det hva som skal til for at reiseråd utstedes:

- Årsaken er vanligvis krig, krigsliknende tilstand eller andre former for uroligheter som etter en samlet vurdering av sikkerhetsrisikoen tilsier at norske borgere ikke bør reise til stedet eller oppholde seg der. UD har også i ekstraordinære situasjoner opprettet helserelaterte reiseråd, for eksempel i sammenheng med smittefare under pandemier.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer