Tar bagasjegrep

Den kommende streiken på London Heathrow gjør at SAS tar bagasjegrep.

TAR GREP: På grunn av streiken tar SAS grep for å underlette volumene som skal gjennom sikkerhetskontrollen. Foto: TT News Agency / AFP
TAR GREP: På grunn av streiken tar SAS grep for å underlette volumene som skal gjennom sikkerhetskontrollen. Foto: TT News Agency / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhetsansatte ved London Heathrow vil streike i åtte dager i mai som en del av en pågående konflikt om lønn, melder Travel News Norge.

- Varselet vil se at rundt 1400 medlemmer av Unite-forbundet blir ansatt som sikkerhetspersonell ved Terminal 5, som utelukkende brukes av British Airways, streiker fra 4. til 10. mai (sammenfallende med King Charles’ kroning 6. mai) og deretter igjen fra 25. til 27. mai, skriver nettsida.

DinSide har kontaktet SAS for å høre om streiken vil påvirke norske passasjerer.

- Vi forventer ikke at det vil påvirke trafikken de første dagene, det vil si streikeperiodene 4-6. mai og 9-10. mai, forklarer Tonje Sund, pressesjef i SAS, til DinSide.

Hun legger til at SAS tar grep for å underlette volumene som skal gjennom sikkerhetskontrollen.

- Det er per nå planlagt å tilby innsjekk av håndbagasje uten ekstra kostnad. Vi kommer tilbake til eventuell påvirkning i slutten av mai når det nærmer seg, og avventer informasjon fra flyplassen LHR.

Travel News skriver videre at fagforeningen advarer reisende om å forvente ytterligere forstyrrelser utover sommeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer