- Ok, vanskelig å bli sjokkert over hvor mye ting koster i disse dager, men denne er vanskelig å slå. Et helt vanlig rekesmørbrød og en vanlig øl på Landvetter flyplass ... 422 SEK!!! (412 norske jour. anm).
Det skrev seniorøkonom i SEB, Johan Javeus på X (tidligere Twitter) nylig.
Dette har skapt reaksjoner og innlegget har per nå nesten 2800 reaksjoner og 531 kommentarer.
Noen mener det er helt vanlig pris på flyplass, mens andre reagerer sterkt.
- Da sulter jeg heller i hjel, skriver en.
Saken ble først omtalt av Dagens Industri og senere Expressen.
Javeus ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor DinSide.
Pristak
Men nå kan det bli slutt på svindyre rekesmørbrød på svenske flyplasser, for nå tar Swedavia (det svenske motstykket til Avinor) grep mot spinnville priser på flyplassmat.
Dette skjer etter flyplassoperatørens siste forbrukerundersøkelse, der kundene raste over matprisene.
- Prisene på flyplassen skal ikke være mer en ti prosent høyere enn tilsvarende produkter i byen, sier markedssjef i Swedavia til Dagens Industri.
At prisen tross alt kan være ti prosent dyrere handler om logistiske utfordringer med det å drive kiosk eller restaurant på flyplasser. De peker på at alle produkter må gjennom sikkerhetskontrollen, og at personalet må ha egen sikkerhetsklarering for å jobbe på flyplassen.

Det ble dyrt
Koster det samme
Hos Avinor i Norge fungerer det slik at prisene på en kiosk skal være det samme som hvis du handler på en kiosk utenfor flyplassen. Dette inngår i kontraktene Avinor gjør med aktørene.
Dersom det er snakk om mindre/uavhengige konsepter, skal prisene også ligge på samme nivå som tilsvarende steder utenfor.
- Kjøper du for eksempel en burger, skal den koste det samme som på et tilsvarende sted i byen, forteller pressevakt Cathrine Framholt.
Videre forteller hun at dette er noe de sjekker jevnlig ved hjelp av stikkprøver og dialog med aktørene på flyplassene.