Tar grep mot «selfieturister»

Spansk delikatessebutikk fikk nok.

SATTE OPP SKILT: Denne butikken i Barcelona fikk nok av kunder som bare skulle ta bilder, ikke handle. Foto: Enric/Wikipedia, CC-BY-SA-4.0
SATTE OPP SKILT: Denne butikken i Barcelona fikk nok av kunder som bare skulle ta bilder, ikke handle. Foto: Enric/Wikipedia, CC-BY-SA-4.0 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere turistdestinasjoner i Europa er på bristepunktet og lokale myndigheter i Spania, Italia og Hellas med flere har sett seg nødt til å innføre begrensninger for å redusere presset fra besøkende som flokker til de mest populære områdene.

I Barcelona har en liten delikatessebutikk sett seg lei på turister som bare er innom butikken for å ta bilder i stedet for å kjøpe noe.

Et velkjent problem når man er på stranden er at føttene blir fulle av sand som er umulig å få bort. Men et spesifikt produkt fjerner all sanden! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Butikken Queviures Múrria er kjent for å selge dyrere varer som god vin, kaviar, sauser, ost og liknende.

På det meste har det vært 30 turister innom butikken i løpet av en time for å ta bilder og kikke, forteller butikksjef Toni Merino til nettavisa VilaWeb.

«Besøkende som bare skal titte: 5 euro per person, Tusen takk», står det skrevet på et skilt utenfor butikken.

Overfor avisa 20 minutos forteller han at det først startet som en spøk, men at både ansatte og faste kunder reagerte på alle turistene som bare tittet rundt og tok bilder, at de valgte å innføre det.

5 euro tilsvarer nærmere 60 norske kroner.

Meroni sier til 20 minutos at de ikke hadde planer om å kreve at turistene betaler for å komme inn i butikken, men legger til at skiltet har hatt en effekt ved at det har klart å skremme vekk dem som bare skal innom for å ta bilder. Han avfeier at de faktisk har krevd at turister betaler.

- Vi har ikke tatt betalt, for det var ikke målet, forteller han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer