Hellas

Tar grep mot «skrekk-restauranten»

En rekke turister har fått hakeslepp da regninga på restauranten på ferieøya Mykonos har kommet på bordet. Nå tar Tripadvisor grep.

DYRT: Etter et besøk på DK Oyster Bar fikk det amerikanske paret seg en dyr overraskelse. Foto: Tripadvisor
DYRT: Etter et besøk på DK Oyster Bar fikk det amerikanske paret seg en dyr overraskelse. Foto: Tripadvisor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har Tripadvisor tatt det sjeldne steget med å utstede et «sikkerhetsvarsel» angående praksisen til den beryktede DK Oysters Bar på ferieøya Mykonos, som har gitt mange turister negative overraskelser, melder The New Zealand Herald.

- Vi har blitt gjort oppmerksom på nylige medieoppslag og hendelser angående denne eiendommen som kanskje ikke gjenspeiles i anmeldelser funnet på denne oppføringen. Følgelig kan det være lurt å utføre ytterligere undersøkelser for informasjonen om denne restauranten når du legger reiseplanene dine, skriver Tripadvisor på sine nettsider.

Reisenettstedets grep kommer i kjølvannet av det amerikanske parets Jessica Yarnall og Adam Hagaun sin historie, som blir omtalt av internasjonale aviser verden rundt.

Paret unte seg nemlig to mojitos, fire krabbebein og en gresk salat på østersbaren, som resulterte i en ellevill regning på 8821 kroner, skriver Daily Mail.

Det er ikke først gang østersbaren har sjokkert turister. I 2022 skrev Dagbladet om Alex og Lindsay Breen, som fikk en regning på 4100 kroner etter å ha spist noen østers, drukket en øl og en Aperol Spritz.

Full forvirring

Frisør Jessica og bygningsarbeider Adam hadde brukt to år på å spare til reisen, som gikk til Aten, Mykonos og Santorini. På den greske ferieøya Mykonos gikk turen til DK Oysters Bar.

- Jeg hadde bedt om en meny med priser for å sikre at det var i vår prisklasse. Den fikk det til å virke som et veldig rimelig sted å spise. Vi spurte om hva de som var godt, og ble anbefalt krabbebein og en gresk salat, forteller Jessica til Daily Mail.

Før paret hadde rukket å bestille skal servitørene plutselig ha dukket opp med maten.

- Vi fortalte dem at vi ikke hadde bestilt noe ennå, men de hevdet at vi hadde gjort det. Vi tenkte at språkbarrieren hadde gått galt og at de hadde misforstått da vi sa vi skulle tenke på det. Det var et sterkt øyeblikk hvor vi ikke ønsket å være rare i situasjonen, men vi prøvde også å slappe av og ønsket ikke å krangle med en servitør.

Jessica forteller videre at Adam sa «den er dårlig» da han fikk se regningen på 8821 kroner. Jessica forteller at hun opplevde et øyeblikk av vantro da de fikk se regninga.

De gikk derfor til sjefen og forklarte at de var forvirret og ønsket å se en spesifisert regning. Jessica googlet seg fram til menyen deres, som viste at en Mojito skulle koste 25 euro, men den på parets regning viste hele 100 euro.

Da skal restaurantens sjef ha tatt fram et snapsglass og ment at det er en mojito til 25 euro, mens at paret hadde bestilt den til 100 euro. Jessica skal ha forklart at de ikke hadde bestilt den og at de ikke noe valg.

- Han ville ikke ha en samtale. Vi betalte regninga til slutt og var veldig opprørte.

Videre hevder Jessica at i tillegg til å være det dyreste måltidet de hadde, var det også det verste. Hun sier også at takket være den astronomiske regningen, måtte de kutte ned på utgiftene på resten av turen.

Les eierens svar lenger nede i saken.

FERIE: Dette er triksene du må kunne før din flyreise for å unngå flykaos. Vis mer

- Spring så fort du kan

Det amerikanske paret er langt fra de eneste som har fått seg en overraskelse på DK Oyster Bar på Mykonos. Hvis man sjekker ut omtalene på nettstedet Tripadvisor, så finner man en rekke liknende historier.

«Ingen priser på menyen. Forlat stedet. Ren svindel. Mange blir lurt her. Det koster 29 euro for én østers. 115 euro for en øl og en drink. Spring så fort du kan og unngå dette for enhver pris.» står det i en av anmeldelsene.

«Klebrige drinker av dårlig kvalitet i plastglass. Forferdelige priser. Skammelige på alle måter.» skriver en annen.

Totalt finner man 1712 anmeldelser som har en gjennomsnittskarakter på 2,5.

Østersbaren har også fått dedikert en nettside som advarer mot stedet. Her linkes det til en drøss medieoppslag fra hele verden.

Eieren svarer

Ifølge Daily Mail har eier Dimitrios Kalamaras uttalt at det amerikanske parets historie er unøyaktig. Han skal også ha nektet å fortelle hva som er unøyaktig, men erkjent at noen av gebyrene deres kan «oppfattes som høye priser».

Dagbladet har tidligere vært i kontakt med Nora Wennberg Gløersen forbrukerjurist i Forbrukerrådet, som har fortalt at man skal få vite hva det koster før du bestiller noe.

- Du skal få vite hva det koster før du bestiller noe. I Norge er alle serveringssteder underlagt en prisopplysningsforskrift som bestemmer at det skal finnes et prisoppslag som lett kan ses av forbrukerne før de går inn.

Hun la til at tilsvarende regler om prisopplysninger finnes i alle land som er underlagt EØS-lovgivning om forbrukervern.

- Er du på ferie i et EØS-land, som her Hellas, skal du kunne forvente å finne god informasjon om prisnivå utenfor restauranten. Uavhengig av hvilket land man befinner seg i, er vårt råd til forbrukere å be om en meny før man bestiller noe. Om det mangler prisinformasjon, kan det bety kostbare overraskelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer