Tar grep

Nytt tilbud i gang.

NYTT: Fredag åpnet det nye passkontoret ved Oslo lufthavn Gardermoen. Her kan det utstedes og hentes både nye, vanlige pass, og utstedes nødpass hele døgnet. Foto: Odd Roar Lange
NYTT: Fredag åpnet det nye passkontoret ved Oslo lufthavn Gardermoen. Her kan det utstedes og hentes både nye, vanlige pass, og utstedes nødpass hele døgnet. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fram til nå har passasjerer kun fått utstedt nødpass på Oslo lufthavn Gardermoen. Nå utvides tilbudet til å gjelde utstedelse av vanlige pass også.

Årsaken til utvidelsen er situasjonen som oppsto i fjor sommer, da både feriereiser og andre utenlandsturer sto i fare for mange fortvilte nordmenn på grunn av lange passkøer.

Politiet fikk i oppdrag av Justisdepartementet å se på hvilke tiltak som kunne gjøres for å hindre lignende situasjoner i fremtiden, og ett av tiltakene politiet valgte, var å utvide den eksisterende ordningen på Gardermoen til å omfatte et ordinært passkontor.

Har du medisiner liggende som er gått ut på dato, er det nok lett å tenke at man kaster dem i søpla - men det bør man derimot ikke. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Det nye passkontoret er et av 15 nye passkontor som regjeringen ønsker å etablere. Ved passkontoret på Gardermoen kan man bestille passtimer på ganske kort varsel, og det er anslått at kontoret vil ha kapasitet til rundt 24 000 booking-timer i året. Kontoret vil også være døgnbemannet for utstedelse av nødpass.

Alle som er innom Oslo lufthavn, kan bestille time. Det betyr at hvis vet at man trenger nytt pass, og likevel skal innom Gardermoen før man flyr til et annet sted, kan passet bestilles på flyplassen og sendes til hjemmeadressen, opplyser Justis- og beredskapsdepartementet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer