Tar krisegrep

- Innfører nye begrensninger i et forsøk på å beskytte mot overturisme.

FUJI: Fjellet i Japan er populært blant turister. Foto: Shutterstock
FUJI: Fjellet i Japan er populært blant turister. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september ble det meldt at antall turister som besøker Japan hadde økt stort, som ifølge lokale myndigheter førte til ekstreme nivåer av forurensning og andre belastninger.

Det ble også omtalt at de kan bli tvunget til å ta drastiske grep for å begrense antall besøkende ved Fujifjellet.

Nå melder flere medier at myndighetene fra 1. juli vil begrense antall besøkende og innføre en dagsavgift.

- Har medført bekymring

Euronews Travel skriver at besøkende vil måtte betale for å bestige det ikoniske fjellet.

- Japan vil innføre nye besøksbegrensninger ved en av de største attraksjonene i et forsøk på å beskytte stedet mot overturisme. Fuji-fjellet har sett en boom i antall besøkende, noe som har medført bekymring for forurensning og turgåerens sikkerhet, skriver reisenettstedet.

I fjor hadde også redningstjenesten 61 oppdrag, dobbelt så mange som i 2022. Utenlandske turister står for en fjerdedel av oppdragene.

Den største basestasjonen ved fjellet, «Subaru», hadde rundt fire millioner besøkende denne sommeren. Det er en dobling fra 2013, skrev Reuters i fjor.

Innførte turistskatt

I 2023 var det også flere destinasjoner som forsøkte å dempe turisttrykket med turistskatt. Fra juni måtte man betale turistskatt for å besøke Thailand, meldte avisa Bangkok Post. Man må enten betale 150 eller 300 bath, avhengig hvordan du reiser, ifølge landets turistdepartement.

I april 2022 var det Venezia som innførte turistavgift for besøkende. Avgiften hadde vært planlagt i over tre år og ble godkjent av italienske myndigheter som et forsøk på å demme opp for noe av den enorme turismen byen opplever.

Også Hellas tok grep i fjor etter stor turistpågang ved Akropolis i Aten.

Den greske kulturministeren, Lina Mendoni, uttalte at de er nødt til å gjøre endringer for å forhindre bilkøer og at det samles for mange mennesker på stedet, samtidig som det historiske stedet ivaretas, skrev Forbes.

Mer om