Tar med seg mat og kunst til USA

Bølgen og Moi, avdeling Hudson åpnet onsdag 10. mars. Toralf Bølgen og Trond Moi har endelig realisert drømmen om en restaurant "over there".

Knut Bry stiller ut bilder fra familiegården i Ål i Hallingdal. Foto: Knut Bry Foto: Knut Bry
Knut Bry stiller ut bilder fra familiegården i Ål i Hallingdal. Foto: Knut Bry Foto: Knut Bry Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryktene har versert om en avlegger av den populære restaurantkjeden på Manhattan, New York, men i alt oppstyret etter 11. september måtte den populære duoen legge planene på hyllen. I stedet satt de to seg på toget til Hudson, to timer utenfor den populære storbyen, men fremdeles godt innenfor staten New Yorks grenser, med restaurantplanene i kofferten.

Hudson er et såkalt 'up-and-coming' område, og er et populært weekendmål for NewYorkere.

Oppskrift på suksess

Vinkelneren Toralf Bølgen og kokken Trond Moi har hatt en braksuksess med sine Bølgen og Moi-restauranter. De to åpnet sin første restaurant sammen på Henie-Onstad senteret på Høvikodden midt på nittitallet, og siden den gang har en uslåelig kombinasjon av kunst og kokekunst ført til nye restauranter i Stavanger, Bergen, Briskeby, Kvinesdal, Trondheim, Kristiansand - og nå altså Hudson.

Torleif Høyvik, daglig leder av Bølgen og Moi (nå internasjonal!) forteller at Hudsonrestauranten er en naturlig progresjon av Trond Mois ønske om å følge i sine foreldres fotspor til 'junaiten'. Bølgens foreldre bodde i New York på "Lapskaus Avenue" (Eight Avenue) i flere år, før de flyttet tilbake til Kvinesdal, der han er vokst opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer