Tar Syden-grep

Utvider sesongen.

NY SOMMERSESONG: Det er klart for en ny sommersesong på stranda ved Rhodos by. Foto: Halvard Alvik, NTB
NY SOMMERSESONG: Det er klart for en ny sommersesong på stranda ved Rhodos by. Foto: Halvard Alvik, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en lang og kald vinter er det mange som virkelig har begynt å lengte etter varme sommerdager.

Siden sommeren i Norge kan være lunefull med tanke på nedbør og temperatur, er det forståelig at nordmenn ser med lange blikk mot solferie i utlandet.

Kapasiteten er ennå ikke tilbake der den var før pandemien. Men etter gode salgsmåneder gjennom vinteren øker reisearrangørene nå kapasiteten for sommeren.

God fart

- Salgstall fra TUI viser en økning på 48 prosent sammenliknet med uka før for årets sommersesong, sier Nora Aspengren Kommunikasjonssjef i TUI til DinSide.

Kjente spanske og greske destinasjoner er fortsatt mest populært, men interessen for rimeligere destinasjoner som Tyrkia, Bulgaria og Albania topper søketrenden akkurat nå.

- TUI setter opp 53 ekstra avganger i sommer til Kreta, Rhodos, Kypros og Palma fra Oslo, sier Nora Aspengren.

- Salgsnivået ligger over det vi så i 2019, og vi har sett oss nødt til å øke kapasiteten for å møte etterspørselen vi ser akkurat nå. Det er fortsatt de største kjente destinasjonene de aller fleste bestiller, men vi ser at rimeligere destinasjoner trender i søk. Spesielt har Albania hatt eventyrlig vekst i interessen brant reiselystne, der antall søk har økt med hele 170 prosent de siste månedene, og salget økte med 25 prosent i forrige uke,

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer