Tar Syden-grep

Utvider sesongen.

NY SOMMERSESONG: Det er klart for en ny sommersesong på stranda ved Rhodos by. Foto: Halvard Alvik, NTB
NY SOMMERSESONG: Det er klart for en ny sommersesong på stranda ved Rhodos by. Foto: Halvard Alvik, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en lang og kald vinter er det mange som virkelig har begynt å lengte etter varme sommerdager.

Siden sommeren i Norge kan være lunefull med tanke på nedbør og temperatur, er det forståelig at nordmenn ser med lange blikk mot solferie i utlandet.

Kapasiteten er ennå ikke tilbake der den var før pandemien. Men etter gode salgsmåneder gjennom vinteren øker reisearrangørene nå kapasiteten for sommeren.

God fart

- Salgstall fra TUI viser en økning på 48 prosent sammenliknet med uka før for årets sommersesong, sier Nora Aspengren Kommunikasjonssjef i TUI til DinSide.

Kjente spanske og greske destinasjoner er fortsatt mest populært, men interessen for rimeligere destinasjoner som Tyrkia, Bulgaria og Albania topper søketrenden akkurat nå.

- TUI setter opp 53 ekstra avganger i sommer til Kreta, Rhodos, Kypros og Palma fra Oslo, sier Nora Aspengren.

- Salgsnivået ligger over det vi så i 2019, og vi har sett oss nødt til å øke kapasiteten for å møte etterspørselen vi ser akkurat nå. Det er fortsatt de største kjente destinasjonene de aller fleste bestiller, men vi ser at rimeligere destinasjoner trender i søk. Spesielt har Albania hatt eventyrlig vekst i interessen brant reiselystne, der antall søk har økt med hele 170 prosent de siste månedene, og salget økte med 25 prosent i forrige uke,

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.