Tar turist-grep

Strammer inn.

POPULÆRT: I juli flokket turistene til Akropolis og tempelet Parthenon i Aten i Hellas. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis/NTB
POPULÆRT: I juli flokket turistene til Akropolis og tempelet Parthenon i Aten i Hellas. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis/NTB Vis mer
Publisert

Gjennom sommeren har det vært stor turistpågang ved Akropolis i Athen i Hellas. Ifølge Euronews kan det være så mange som 23 000 personer som besøker den antikke borgen og tempelet Parthenon, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Nå setter myndighetene foten ned.

Hetebølge og skogbranner herjer i Sør-Europa. Reiseekspert Odd Roar Lange forklarer hvorfor mange vil slutte å reise til land som Hellas, Spania og Italia. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Dagbladet TV Vis mer

Setter tak

Flere internasjonale medier melder at det fra september vil innføres begrensning på hvor mange som kan besøke stedet. Den greske kulturministeren, Lina Mendoni, sier i en uttalelse at de er nødt til å gjøre endringer for å forhindre bilkøer og at det samles for mange mennesker på stedet, samtidig som det historiske stedet ivaretas, skriver Forbes.

De nye føringene, som blir innført i starten september, innebærer en begrensning på 20 000 besøkende hver dag.

Det settes også et tak på hvor mange i timen som kan slippes inn. Dog er det ingen begrensning på hvor lenge turister kan oppholde seg der etter de er sluppet inn.

3000 første timen

I sommerhalvåret er området åpent mellom klokka 8 og 20, og den første timen kan 3000 personer slippes inn, deretter 2000 den neste timen. Antallet vil variere utover dagen, skriver Euronews.

- Disse reglene vil hjelpe oss med å beskytte monumentet, som er det viktigste for oss, samtidig som vi forbedrer de besøkendes opplevelse på området, sier kulturministeren, ifølge nettstedet.

Ifølge Mendoni bruker hver turist i gjennomsnitt 45 minutter på det historiske stedet.

Foreløpig er planen at dette blir et prøveprosjekt som skal vare fram til våren før det deretter blir en permanent løsning fra 1. april 2024.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer