Strammer inn:

Tar turistgrep

- Tar ett skritt tilbake.

BEGRENSER: Den svenske turistforeningen vil begrense turismen. Foto: Shutterstock
BEGRENSER: Den svenske turistforeningen vil begrense turismen. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske turistforeningen begrenser antall besøkende langs de mest populære turstiene i Jämtlandsfjellene. Det melder svenske Aftonbladet.

- Vi bygde den første fjellhytta i Jämtlandsfjällen for over 130 år siden, nå tar vi ansvar ved å ta et skritt tilbake, sier Maria Ros Hjelm, generalsekretær i STF til avisa.

RENS DEM I VANN: Har du vært på sopptur og kommet hjem uten å helt vite hva du bør gjøre med soppen? Da har du kommet til riktig plass. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

De berørte hyttene og fjellstasjonene ligger innenfor en samebys reindriftsområde. Endringen er gjort for å «redusere forstyrrelser for reinen og bidra til en bærekraftig utvikling av området».

En av fjellhyttene blir stengt, mens sesongen kortes ned flere steder.

Vi skal endre matutvalget, redusere antall sengeplasser, endre åpningstidene og legge ned en hyttetomt. Dette gjør vi for å redusere forstyrrelser for reinen og bidra til en bærekraftig utvikling av området», skriver STF i en pressemelding.

Det er fjellstua Gåsen som stenges ned, mens reduseringen av tilbudet gjelder fjellstasjonene Blåhammaren, Sylarna og Helags.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer