Advarer om bagasje på fly:

Tårner seg opp

Derfor kommer ikke bagasjen din fram i tide.

TÅRNER SEG OPP: Bagasjemengder i store mengder skal fra én flyplass til den neste. Det store antallet fører til at ikke all bagasje blir med. Foto: Odd Roar Lange
TÅRNER SEG OPP: Bagasjemengder i store mengder skal fra én flyplass til den neste. Det store antallet fører til at ikke all bagasje blir med. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag før palmehelgen er årets store utfartsdag både til lands, til vanns og i lufta. Og fredag setter flyselskapet Widerøe ny rekord i antall passasjerer på én dag. Mens trafikken på Oslo lufthavn nærmer seg rekorden som ble satt for tre år siden.

Og dette kan skape bagasjetrøbbel for de reisende.

Antall passasjerer hos Widerøe er altså høyere enn det forrige rekordåret 2019. Over 15 000 flybilletter er solgt for reisen på fredagen før påske. Den forrige rekorden som ble satt i 2019 var på 12 800 passasjerer.

Populære ruter

– Det er rutene mellom Trondheim og Bergen og fra Bergen/Trondheim til Bodø, Evenes og Tromsø som er de mest populære innenlands.
Bergen-Alicante, Bergen-London og Bergen-Færøyene er de mest populære utenlandsrutene. Widerøe har også satt opp rene påskeruter mellom Oslo og Helgeland og Lofoten, sier Catharina Solli, kommunikasjonssjef i Widerøe til DinSide.

Dette trikset er nesten litt magisk - alt du trenger er tre fingre! Vis mer

Skaper trøbbel

Men rekorden skaper også problemer. For nordmenn har med seg for mye bagasje når de reiser på påskeferie.

– For mye, og for stor, håndbagasje forplanter seg til lasterommet og dermed risikerer vi at ikke alle får med seg all bagasjen sin. Vi pakker ulikt når vi er på jobbreiser sammenliknet med ferie- og fritidsreiser, sier Catharina Solli og forklarer:

FOR MYE BAGASJE: Bagasjen som blir med inn i flyet skal pakkes slik at den kan få plass under setet foran deg, eventuelt i kombinasjon med en mindre PC-veske eller håndveske. Foto: Odd Roar Lange
FOR MYE BAGASJE: Bagasjen som blir med inn i flyet skal pakkes slik at den kan få plass under setet foran deg, eventuelt i kombinasjon med en mindre PC-veske eller håndveske. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

– Er vi på jobb er det ofte med trillekofferter som holder korrekt mål og dermed får plass, enten under stolen foran oss eller i bagasjehylla.

Når vi skal reise på ferie, derimot, skal vi kanskje ha med skiutstyr og tykke vinterjakker, flere antrekk og store sko.

Omfanget av bagen som vi velger å sjekke inn og sende i lasterommet har en tendens til å overgå de målene som billettypen tillater.

Da risikerer vi igjen å enten måtte betale overvekt, kostnader for ekstra kolli eller så blir bagasjen stående igjen på din avreiseflyplass for så å bli ettersendt med neste fly.

Hvor mye bagasje kan du ta med?

På nettsiden til flyselskapet du skal fly med kan du finne oversikten over hvor mye bagasje du kan ha med på flyet. Mengden bagasje avhenger av hvilken billett-type du har, og eventuelt hvilken bonusstatus du har i flyselskapets bonusprogram.

Husk også å sjekke hva du ikke har lov til å ta med deg om bord i flyet eller i innsjekket bagasje.

Hvis bagasjen er forsinket, bortkommet eller skadet, kan du kreve erstatning av flyselskapet.

Bestiller seint

– Gjennom pandemien har bestillingsmønsteret endret seg. Der vi tidligere bestilte flybilletter i god tid før ferien, registrerer vi at de reisende nå bestiller atskillig tettere innpå avreisen. Ikke minst opplever vi at påskebillettene kjøpes tett på «de gule dagene». Bestillingene renner inn i siste liten, fortsetter Catharina Solli.

Både hos SAS, Norwegian og Flyr merker de den samme tendensen. Mange venter til i siste liten med å bestille billetter.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer