Advarer om bagasje på fly:

Tårner seg opp

Derfor kommer ikke bagasjen din fram i tide.

TÅRNER SEG OPP: Bagasjemengder i store mengder skal fra én flyplass til den neste. Det store antallet fører til at ikke all bagasje blir med. Foto: Odd Roar Lange
TÅRNER SEG OPP: Bagasjemengder i store mengder skal fra én flyplass til den neste. Det store antallet fører til at ikke all bagasje blir med. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag før palmehelgen er årets store utfartsdag både til lands, til vanns og i lufta. Og fredag setter flyselskapet Widerøe ny rekord i antall passasjerer på én dag. Mens trafikken på Oslo lufthavn nærmer seg rekorden som ble satt for tre år siden.

Og dette kan skape bagasjetrøbbel for de reisende.

Antall passasjerer hos Widerøe er altså høyere enn det forrige rekordåret 2019. Over 15 000 flybilletter er solgt for reisen på fredagen før påske. Den forrige rekorden som ble satt i 2019 var på 12 800 passasjerer.

Populære ruter

– Det er rutene mellom Trondheim og Bergen og fra Bergen/Trondheim til Bodø, Evenes og Tromsø som er de mest populære innenlands.Bergen-Alicante, Bergen-London og Bergen-Færøyene er de mest populære utenlandsrutene. Widerøe har også satt opp rene påskeruter mellom Oslo og Helgeland og Lofoten, sier Catharina Solli, kommunikasjonssjef i Widerøe til DinSide.

Skaper trøbbel

Men rekorden skaper også problemer. For nordmenn har med seg for mye bagasje når de reiser på påskeferie.

– For mye, og for stor, håndbagasje forplanter seg til lasterommet og dermed risikerer vi at ikke alle får med seg all bagasjen sin. Vi pakker ulikt når vi er på jobbreiser sammenliknet med ferie- og fritidsreiser, sier Catharina Solli og forklarer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer