Taxfree-godteri ikke alltid billigere

Sparer du egentlig på å kjøpe snop i taxfree-butikken?

Godterihyllene tar stor plass i taxfree-butikkene. Men bør du handle snop her? Foto: Travel Retail Norway
Godterihyllene tar stor plass i taxfree-butikkene. Men bør du handle snop her? Foto: Travel Retail Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Taxfree-butikken ved ankomst på flyplassen gir deg en gyllen anledning til å handle inn drikkevarer, sigaretter, parfyme og godterier som du kan ta med hjem og gi i gaver, eller kose deg med selv.

De alle fleste passasjerer som kommer tilbake fra utlandet, svinger innom taxfree-butikken for å fylle kvota. Og veldig mange slenger oppi noe godteri også. Men er det så lurt?

Etter et tips fra en leser, som mente godteriprisene i taxfree-butikken var mistenkelig dyre, foretok vi en aldri så liten pristest av utvalgte favoritter innen sjokolade og annet søtt på taxfree-butikken ved ankomst på Gardermoen. Det er Travel Retail Norway som driver taxfree-butikkene på Gardermoen, Flesland, Værnes, Sola og Kjevik. Prisene er de samme ved alle butikkene.

Dyrere å kjøpe taxfree

Det viste seg at vår våkne lesers mistanke var delvis berettiget. Riktignok er det penger å spare på en del av produktene, i mange var det bare snakk om noen kroners forskjell. Men enkelte tilfeller var prisene faktisk høyere i taxfree-butikken enn du betaler i en vanlig dagligvarebutikk. Litt pussig, for du går ut fra at varene er billigere når du handler dem taxfree. Det er 14 prosent merverdiavgift på matvarer inkludert sjokolade og søtsaker i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer