Trøbbel:

Taxfree-hyllene tømmes

Derfor kan du risikere å komme tomhendt hjem fra reisen.

HANDLE ELLER IKKE HANDLE: Favorittvarene dine kan være utsolgt. Foto: Odd Roar Lange
HANDLE ELLER IKKE HANDLE: Favorittvarene dine kan være utsolgt. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som gleder deg til å besøke tax free-butikken på flyplassene før eller etter utenlandsreisen? Da må du forberede deg på å kunne bli skuffet i sommer.

For hyllene i taxfreebutikken er tomme for mange av de mest populære varene. Og det et store problemer med etterfyllingen.

Full drift

I flere måneder var tax freebutikkene ved Oslo Lufthavn og andre lufthavner i Norge stengt. Flyreisene inn og ut av landet ble kansellert grunnet pandemien og dermed ble det ikke bruk for tax freebutikkene. Men nå er de åpnet igjen.

- Nå er det full drift ved alle taxfreebutikkene også ved Oslo Lufthavn. Non-Schengen-butikken er også åpen igjen, sier kommunikasjonsdirektør Haakon Dagestad i Travel Retail Norway, som driver tax freebutikkene.

Men til tross for at butikkene er åpne så er det altså ikke bare fryd og gammen i og mellom hyllene for de reisende. Det er nemlig mangel på mange populære varer.

Utsolgt fra utlandet

- Enten er produktet vanskelig å produsere eller så er det vanskelig å få levert til oss - eller begge deler. Dette skjer med alle akkurat, også butikker utenfor flyplassene, sier Dagestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer