Trøbbel:

Taxfree-hyllene tømmes

Derfor kan du risikere å komme tomhendt hjem fra reisen.

HANDLE ELLER IKKE HANDLE: Favorittvarene dine kan være utsolgt. Foto: Odd Roar Lange
HANDLE ELLER IKKE HANDLE: Favorittvarene dine kan være utsolgt. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som gleder deg til å besøke tax free-butikken på flyplassene før eller etter utenlandsreisen? Da må du forberede deg på å kunne bli skuffet i sommer.

For hyllene i taxfreebutikken er tomme for mange av de mest populære varene. Og det et store problemer med etterfyllingen.

Full drift

I flere måneder var tax freebutikkene ved Oslo Lufthavn og andre lufthavner i Norge stengt. Flyreisene inn og ut av landet ble kansellert grunnet pandemien og dermed ble det ikke bruk for tax freebutikkene. Men nå er de åpnet igjen.

- Nå er det full drift ved alle taxfreebutikkene også ved Oslo Lufthavn. Non-Schengen-butikken er også åpen igjen, sier kommunikasjonsdirektør Haakon Dagestad i Travel Retail Norway, som driver tax freebutikkene.

Men til tross for at butikkene er åpne så er det altså ikke bare fryd og gammen i og mellom hyllene for de reisende. Det er nemlig mangel på mange populære varer.

Utsolgt fra utlandet

- Enten er produktet vanskelig å produsere eller så er det vanskelig å få levert til oss - eller begge deler. Dette skjer med alle akkurat, også butikker utenfor flyplassene, sier Dagestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.