Varemangel og tomme hyller på flyplassene

Taxfree-trøbbel

Derfor får du ikke kjøpt alle sorter tobakk, vin og parfyme i taxfree-butikken.

Trøbbel: Hyllene tømmes for sigaretter og andre populære taxfreevarer. Og eierne sliter med etterfyllingen. Foto: Elisabeth Dalseg
Trøbbel: Hyllene tømmes for sigaretter og andre populære taxfreevarer. Og eierne sliter med etterfyllingen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du hatt problemer med å finne dine favorittvarer i taxfreebutikken? Årsaken er klar.

Mangelen på containerskip og store utfordringer ved frakt og leveranser av varer skaper problemer verden over. Og nå også helt inn til hyllene i taxfreebutikkene, som dem på Oslo lufthavn.

De som besøker rommet med tobakksvarer merker det umiddelbart. Hylle etter hylle er snustomme - for sigaretter av kjente og populære merker.Det er riktignok ikke helt tomt i tobakksavdelingen, men mange kunder opplever at favorittsigarettene mangler.

Sliter

– Vi har dessverre hatt problemer med leveranser i lang tid, sier kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i Travel Retail Norway som eier og driver taxfreebutikkene ved landets hovedflyplass.

– Det handler om den samme transportkrisen som også rammer resten av detaljhandelen. Det er ikke nok skip og containere til å dekke fraktetterspørselen. Og dette merker vi spesielt i tobakksavdelingen hos oss, sier Dagestad.

Sigarettene lages i hovedsak i Europa, men råvarene kommer fra Latin-Amerika og da sliter produsentene og leverandørene i Europa med å klare leveransene fram til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer