Taxfree-trøbbel

- Jobber med saken.

NEDE: Taxfree-butikkenes nettsider er nede. Foto: Vidar Ruud / NTB
NEDE: Taxfree-butikkenes nettsider er nede. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå får du ikke benyttet deg av klikk og hent eller sjekket prisene på taxfreebutikkenes nettsider. Det skyldes at nettsidene til Travel Retail Norway, som drifter taxfreebutikkene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, er nede.

Det melder Flysmart24, som skriver at selskapet ble utsatt for et dataangrep og stengte nettsida for et par dager siden.

- Vi jobber nå med å få tjenesten i gang igjen. Det vil ikke bli normal nett-tjeneste igjen før vi er helt sikre på at systemet er helt sikkert igjen, forteller viseadministrerende direktør, Haakon Dagestad i taxfree-selskapet Travel Retail Norway, til reisenettstedet.

Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer

Han informerer om at tjenestene i butikkene er som vanlig, men at han ikke kan si når nettsidene vil være tilbake.

- Reisende vil ikke kunne sjekket varer og priser og vil heller ikke kunne benytte vår tjeneste for forhåndsbestillinger – klikk og hent – før nettsidene er oppe igjen.

Travel Retail Norway forklarer videre at de ikke har oppdaget at datainformasjon har blitt hentet ut eller lastet ned av utenforstående.

- Skulle det under arbeidet vise seg at personlig innhold har blitt hentet ut, skal vi gi beskjed til kundene om dette omgående, forteller Dagestad.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart