Taxi-endringene utsatt

Du må vente lenger på Uber.

UTSATT: Regjeringen foreslår at det nye regelverket for taxier utsettes fra 1. juli til 1. november. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
UTSATT: Regjeringen foreslår at det nye regelverket for taxier utsettes fra 1. juli til 1. november. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De nye drosjereglene som skulle gjøre det lettere å etablere seg i taxibransjen i Norge - og som skulle åpne for at aktører som Uber kunne etablere seg her - blir utsatt.

Det nye regelverket for taxier skulle etter planen tre i kraft 1. juli 2020.

I forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett for 2020, som ble presentert i dag, foreslås det at dette utsettes til 1. november:

Ifølge en pressemelding fra Samferdselsdepartementet skal utsettelsen bidra til å redusere konsekvensene av covid-19 for drosjetilbudet, og sikre et godt og kontinuerlig tilbud på kort og lang sikt.

– Drosje er en viktig del av det totale transporttilbudet i Norge. Drosjenæringen er i dag i en vanskelig økonomiske situasjon som følge av covid-19-utbruddet. Vi må sikre at disse aktørene har mulighet til å være med i konkurransen mot nye aktører og bidra til et kontinuerlig og tilfredsstillende drosjetilbud fremover. Derfor vil vi utsette ikrafttredelsen av endringene i drosjereguleringen til 1. november 2020, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding.

Departementet skriver også at Covid-19-utbruddet har medført usikkerhet om andre viktige forutsetninger for ikrafttredelsen, blant annet kapasiteten hos Statens vegvesen for å kunne avvikle førereksamen og løyvemyndighetenes forberedelser for reformen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer